Tarta z dymką i rydzami

0 Flares Pin It Share 0 Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Email -- LinkedIn 0 0 Flares ×

Wróciła piękna pogoda, a w raz z nią sezon grzybowy rozkwitł na nowo. Korzystajmy, póki można, bo lada dzień spadną złote liście i zima zmrozi okolicę. Ja wiem, że jeszcze żywej pamięci mam lato, a raczej wyobrażenie o nim, bo tego roku nie udało mi się nim nacieszyć, ale ta prawdziwa, złota jesień nie trwa długo. Poranne przymrozki już mi to uświadomiły, tak samo jak smog rozciągający się ponad ziemią, jak co sezon – jestem pewna, że też to poczuliście…

W każdym razie tarta z dymką i rydzami pachnie obłędnie i równie dobrze wygląda. Będzie wyśmienitym daniem obiadowym lub kolacyjnym dla całej rodziny, a jeśli kawałek zostanie, nic nie szkodzi – tarta świetnie smakuje na następny dzień w pracy lub szkole na zimno, albo odgrzana.

tarta z dymka i rydzami

zobacz-przepis-pod-nowym-adrsem

The following two tabs change content below.
Z powodu planowanego zamknięcia platformy blog.pl, Ósmy Kolor Tęczy - blog kulinarny został przeniesiony. Aby zobaczyć cały przepis i skomentować, przejdź pod nowy adres klikając w zamieszczone odnośniki. Dziękuję. Nowy adres - http://osmykolorteczy.pl

Ostatnie wpisy Małgosia (zobacz wszystkie)

4 przemyślenia na temat “Tarta z dymką i rydzami”

  1. ~Sasha pisze:

    dzisiaj wszystko co wygląda jak pizza jest dla mnie genialne :D

  2. ~Hania pisze:

    świetny pomysł

  3. ~Kornelia pisze:

    bardzo fajny pomysl

  4. ~MATT pisze:

    Prezentuje się fenomenalnie i zapewne równie dobrze albo jeszcze lepiej smakuje. Chętnie wypróbuję ten przepis, bo coś czuję, że to mój smak. :)

Komentowanie wyłączaone