Makaron z soczewicą i dynią pieczoną w mleczku kokosowym

0 Flares Pin It Share 0 Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Email -- LinkedIn 0 0 Flares ×

Trochę żal, że lato trwa już tylko w teorii, bo gdy z grzejników zaczyna płynąć lekkie ciepło, muskając koniuszki zmarzniętych palców u stóp to znak, że „winter is coming”. Zachciewa się korzennych, rozgrzewających smaków, dyni, sycących strączków, a że mamy wrzesień, to o te produkty nie trudno.

Okazuje się jednak na szczęście, że nawet po lecie można być wiernym swojemu stylowi gotowania, czyli pysznie, prosto i raz-dwa. Bez nadęcia i niepotrzebnych i pretensjonalnych konstrukcji. Tak więc powstał makaron z soczewicą i dynią pieczoną w mleczku kokosowym – sycące i rozgrzewające danie w iście jesiennych barwach, z nutką orientalnej pikanterii.

A tak swoją drogą wiedzieliście, że dyni hokkaido nie trzeba obierać ze skórki? Nie znoszę tej czynności i pewnie dlatego tak lubię tę odmianę dyni.

makaron z soczewica i dynia pieczona w mleczku kokosowym

zobacz-przepis-pod-nowym-adrsem

The following two tabs change content below.
Z powodu planowanego zamknięcia platformy blog.pl, Ósmy Kolor Tęczy - blog kulinarny został przeniesiony. Aby zobaczyć cały przepis i skomentować, przejdź pod nowy adres klikając w zamieszczone odnośniki. Dziękuję. Nowy adres - http://osmykolorteczy.pl

6 przemyśleń na temat “Makaron z soczewicą i dynią pieczoną w mleczku kokosowym”

  1. ~Nastia pisze:

    wygląda super, na pewno zrobię !

  2. ~Zuza pisze:

    Wspaniały sycący obiad na jesień! <3

  3. ~Gabi pisze:

    najsmaczniejsze !

  4. ~codojedzenia pisze:

    Bardzo apetyczne!


  5. Dziś jak raz słonecznie i cieplutko, ale to pewnie wyjątek. Szybkie, proste i sycące obiady przydadzą się na pewno.

Komentowanie wyłączaone