Podwójnie pieczone bataty z kiełbasą żywiecką i sosem wiśniowym w jakości QAFP

1 Flares Pin It Share 1 Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Email -- LinkedIn 0 1 Flares ×

Wędliny – są ważnym składnikiem naszych diet. Możemy wybierać spośród wielu kuszących apetycznym wyglądem i nazwami sugerującymi swojskie receptury, ale czy zastanawiamy się nad ich jakością? Okazuje się, że nie – liczy się głównie cena, a w przypadku produktów dla dzieci – wygląd i to niekoniecznie naturalny. Nie jest to dobry kierunek, bo w składzie niektórych produktów trudno szukać prawdziwego mięsa i standardów wysokiej jakości. Regularne spożywanie tego rodzaju przetworów nie tylko nie dostarcza nam niezbędnych składników, ale może prowadzić do poważnych zaburzeń i chorób. Rozumiem chęć zaoszczędzenia kilku groszy, ale czy są one warte utraty zdrowia?

pieczone bataty z kiełbasą żywiecką i sosem wiśniowym w jakości QAFP

zobacz-przepis-pod-nowym-adrsem

The following two tabs change content below.
Z powodu planowanego zamknięcia platformy blog.pl, Ósmy Kolor Tęczy - blog kulinarny został przeniesiony. Aby zobaczyć cały przepis i skomentować, przejdź pod nowy adres klikając w zamieszczone odnośniki. Dziękuję. Nowy adres - http://osmykolorteczy.pl

8 przemyśleń na temat “Podwójnie pieczone bataty z kiełbasą żywiecką i sosem wiśniowym w jakości QAFP”

  1. ~schola pisze:

    idealne na taka pogode

  2. ~Kaja pisze:

    to wygląda super, nic dodać nic ująć :D

  3. ~Lila pisze:

    ojjjj super !

  4. ~codojedzenia pisze:

    Pyszne danie! bataty świetnie pasują z krajową kiełbaską!

  5. ~Dedi pisze:

    Przepyszne są bataty a z dodatkami dobrze dobranymi danie pierwsza klasa. Warto jednak do dania dodać jagnięcinę mw warzywach. delikatne mięso dobrze komponuje się z batatmi, takie jest moje zdanie.

  6. ~Otylia pisze:

    ciekawa kombinacja :)

Komentowanie wyłączaone