Wytrawny dutch baby z pieczonymi pomidorami

0 Flares Pin It Share 0 Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Email -- LinkedIn 0 0 Flares ×

Jest tak ciepło, że nie sposób wyobrazić sobie przygotowywanie potrwa wymagających długiego gotowania. Nie wiem jakie zwyczaje panują w Waszych domach, ale u mnie w okresach tropikalnych upałów stołujemy się zazwyczaj sałatkami i daniami, których przygotowanie zajmuje nie więcej niż kilkanaście minut…

Pisząc to jednak, uświadamiam sobie właśnie, że przecież dokładnie tak samo gotuję przez resztę roku… Dowodzi to tylko temu, że moja kuchnia jest nie tylko uniwersalna pod względem okazji, ale też pory roku. To chyba zaleta.

W każdym razie taki pieczony naleśnik dutch baby jest dobrym pomysłem nie tylko na śniadanie. W dniach, kiedy apetyty raczej nie dopisują ze względu na wysokie temperatury, może być lekkim lunchem, albo nawet szybkim obiadem. Polecam go szczególnie teraz, bo chociaż pomidory są dostępne przez cały rok, to właśnie teraz są najlepsze – słodkie i pachnące promieniami słońca.

A dutch baby, jak to dutch baby – to musi być smaczne! Nie ważne więc, o jakiej porze przyjdzie na niego ochota.

wytrawny dutch baby z pieczonymi pomidorami

zobacz-przepis-pod-nowym-adrsem

The following two tabs change content below.
Z powodu planowanego zamknięcia platformy blog.pl, Ósmy Kolor Tęczy - blog kulinarny został przeniesiony. Aby zobaczyć cały przepis i skomentować, przejdź pod nowy adres klikając w zamieszczone odnośniki. Dziękuję. Nowy adres - http://osmykolorteczy.pl

2 przemyślenia na temat “Wytrawny dutch baby z pieczonymi pomidorami”


  1. Świetny pomysł! Uwielbiam takie niebanalne przeróbki klasycznych potraw :)

  2. ~Zyta pisze:

    najlepszy na swiecie

Komentowanie wyłączaone