Tagliatelle z pomidorowym ragout z wieprzowiną

4 Flares Pin It Share 4 Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Email -- LinkedIn 0 4 Flares ×

Tegoroczne lato w Polsce nie rozpieszcza. Pogoda w kratkę – raz duszno i burzowo, raz zimno i wietrznie. W mieście wieje nudą, jak zawsze, a i pracy mniej być wciąż nie chce. Żal tylko, że wakacje upływają dzieciom tak monotonnie, ale jeszcze dużo przed nami i mam nadzieję, że wszystko nabierze jeszcze bardziej sprzyjających barw. W każdym razie idzie ku lepszemu, ospa za nami i mam nadzieję długo jej już nie spotkać na swojej drodze. Teraz tylko zostało wygrzebać się z zaległości, które powstały w okresie tego przymusowego aresztu domowego i będzie dobrze. Obym zdążyła przed zimą…

A skoro o zimie mowa, a za oknem pada, szaro i jest prawdę mówiąc, zimno, warto podać coś cieplejszego na obiad. Mięsne ragout w stylu włoskiego sosu bolognese będzie idealne. Przygotowane ze świeżych, dojrzewających w słońcu pomidorów i okraszone świeżymi ziołami, nabierze prawdziwie letniego charakteru i być może rozwieje te szarobure chmury nad naszymi głowami.

tagliatelle z pomidorowym ragout z wieprzowina

zobacz-przepis-pod-nowym-adrsem

The following two tabs change content below.
Z powodu planowanego zamknięcia platformy blog.pl, Ósmy Kolor Tęczy - blog kulinarny został przeniesiony. Aby zobaczyć cały przepis i skomentować, przejdź pod nowy adres klikając w zamieszczone odnośniki. Dziękuję. Nowy adres - http://osmykolorteczy.pl

Ostatnie wpisy Małgosia (zobacz wszystkie)

6 przemyśleń na temat “Tagliatelle z pomidorowym ragout z wieprzowiną”

  1. ~heliszcze pisze:

    A nazwa dania nie powinna przypadkiem brzmieć Tagliatelle z wieprzowym ragout w sosie pomidorowym? Istotą ragout jest jego mięsność a nie pomidorowość :D

  2. ~Danuta pisze:

    Mam ogromną ochotę na takie danie. Już od samego patrzenia na zdjęcia ślinka cieknie.


  3. Małgosiu – pysznie jak zawsze, a zdjęcia mistrzostwo świata :)

  4. ~lila pisze:

    super ! :)

  5. ~Kinga pisze:

    ależ pyszności


  6. Minimalistycznie i po włosku ;-) Świetny przepis!

Komentowanie wyłączaone