Schabowe cygara w młodej kapuście

4 Flares 4 Flares ×

Jest takie danie, którego nie znoszę przygotowywać i bronię się przed tym, jak przed ogniem. Wbrew przypuszczeniom nie jest to nic skomplikowanego, nic wymyślnego, a wręcz przeciwnie, to sztandarowa polska potrawa, która gości na naszych talerzach dość często, a są to „schabowe”. Nie wiem co w nich takiego jest, ale nie lubię ich robić, a że schab to jedna z najpopularniejszych części wieprzowiny, to staram się wymyślać coraz to inne potrawy, byle tylko nie robić kotletów. I tak powstały schabowe cygara na młodej kapuście – owinięte w szynkę parmeńską, z nutą świeżego koperku – proste, pomysłowe i smaczne! Najlepiej smakują z młodymi ziemniaczkami.

zobacz-przepis-pod-nowym-adrsem

The following two tabs change content below.
Z powodu planowanego zamknięcia platformy blog.pl, Ósmy Kolor Tęczy - blog kulinarny został przeniesiony. Aby zobaczyć cały przepis i skomentować, przejdź pod nowy adres klikając w zamieszczone odnośniki. Dziękuję. Nowy adres - http://osmykolorteczy.pl

5 przemyśleń na temat “Schabowe cygara w młodej kapuście”

  1. ~kliknij mnie pisze:

    Przeczytałem: „schabowe Cygana”. XD Już się spodziewałem schabu zawiniętego w gazetę, ale czegoś podobnego. ;)

  2. ~Accurate pisze:

    Z chęcią zaznajomiłam się z przepisem i mam nadzieję, że już wkrótce znajdzie się ta potrawa na moim talerzu. JUż nie mogę doczekac się, gdyż uwielbiam młoda kapustę z odrobiną mięsa. Z pewnością będzie pyszne. Fajny przepis!!!

  3. ~Tamira pisze:

    ale to musi być dobre


  4. Matko Bosko i wszyscy święci, jak to pięknie wygląda! Przy najbliższej okazji zrobię tego potworka na obiad :)

Komentowanie wyłączaone