Kaszotto z botwinką i serem korycińskim

2 Flares Pin It Share 2 Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Email -- LinkedIn 0 2 Flares ×

Lubię, gdy botwinka ma już te niewielkie buraczki – tak słodkie, delikatne i pełne koloru. Wystarczy kilka, by danie nabrało apetycznej, charakterystycznie czerwonej barwy. To właśnie teraz! Już niedługo liście staną się twarde, ale zanim to nastąpi, korzystajmy, bo botwinka to nie tylko ikona wiosennych warzyw, ale też gwarancja dobrego smaku i witamin, tak potrzebnych nam w okresie wiosennego przesilenia. To z pewnością też świetny pomysł na szybki obiad – zupa, potrawka, chłodnik, a u mnie dzisiaj kaszotto, nie spodziewałam się, że będzie aż tak rewelacyjne.

Kaszotto to nasza rodzima wersja risotto. Danie powstaje na bazie pęczaku zamiast ryżu arborio, a dalszy proces przygotowania wygląda podobnie. Moja odsłona tego dania powstała z typowych, wręcz sztandarowych polskich składników i powinna tej wiosny znaleźć się na każdym stole. Polecam!

zobacz-przepis-pod-nowym-adrsem

The following two tabs change content below.
Z powodu planowanego zamknięcia platformy blog.pl, Ósmy Kolor Tęczy - blog kulinarny został przeniesiony. Aby zobaczyć cały przepis i skomentować, przejdź pod nowy adres klikając w zamieszczone odnośniki. Dziękuję. Nowy adres - http://osmykolorteczy.pl

4 przemyślenia na temat “Kaszotto z botwinką i serem korycińskim”

  1. ~Adelina pisze:

    bardzo fajny przepis, na pewno wykorzystam :)

  2. ~Zjedzmy pisze:

    Ale rewelacyjny kolor! :) Super przepis!

  3. ~niznikowska pisze:

    rewelacyjny kolor! Z przepisu skorzystam w ten weekend, mam nadzieję, że wyjdzie i będzie pyszne.


  4. To jest super :)

Komentowanie wyłączaone