Pieczone tęczowe marchewki z cytrynowym kuskusem

3 Flares 3 Flares ×

Czekam na dzień, gdy maj będzie majem. Opadną ciężkie chmury i w końcu będzie cieplej. Czekam na dzień, w którym będę mogła wyjąć swój koszyk piknikowy i z całą rodziną zjeść smaczny, wiosenny obiad na trawie. Gdzieś z dala od domu, od zgiełku miasta, nad wodą, po której dumnie pływają łabędzie.

Na razie jednak pozostaje mi chronić swój przydomowy ogródek przed przymrozkami i podać na obiad pieczone marchewki. Zwyczajnie, na stole.

Pieczone marchewki to jedno z moich ulubionych warzywnych dań. Niby nic szczególnego,a takie smaczne. Tym razem na moim talerzu znalazły się kolorowe marchewki, które same w sobie pięknie wyglądają. Smacznego towarzystwa dotrzymuje im cytrynowy kuskus, a na największe głody można to wzbogacić sadzonym jajkiem. Polecam.

zobacz-przepis-pod-nowym-adrsem

The following two tabs change content below.
Z powodu planowanego zamknięcia platformy blog.pl, Ósmy Kolor Tęczy - blog kulinarny został przeniesiony. Aby zobaczyć cały przepis i skomentować, przejdź pod nowy adres klikając w zamieszczone odnośniki. Dziękuję. Nowy adres - http://osmykolorteczy.pl

6 przemyśleń na temat “Pieczone tęczowe marchewki z cytrynowym kuskusem”

  1. ~Abi pisze:

    ale pięknie wygląda to danie, chyba zrobię :D

    1. Małgosia pisze:

      Polecam :)

  2. ~Para z gara pisze:

    W pierwszej chwili myślałam, że to są jakieś małe rybki:D
    Danie wygląda doskonale. Ostatnio staram się zmieniać trochę moją kuchnię, bo wszystko mi się znudziło :P
    I ten przepis mi się bardzo przyda:)

  3. ~Accurate pisze:

    Świetne danie. Pałaszowałam aż mi uszy trzęsły się. Z pewnością włączę te danie do mojego menu.Polecam!!!

  4. ~jadzia pisze:

    Czy są to specjalne marchewki, czy takie zwykłe czerwoniutkie? Z chęcią spróbowałabym dania ale podanych z ryżem a nie ziemniaczkami. Na pocatek upiekę same marchewki i będe pałaszowała ze smakiem. Marchewki są zdrowe także jak tylko będzie ochota to pieczone warzywo znajdzie się na talerzyku. Świetny przepis.

    1. Małgosia pisze:

      To kolorowe marchewki – żółta, tzw czarna, zwykła pomarańczowa. Z powodzeniem można jednak wykorzystać tylko zwykłe. ps to kuskus, ale z ryżem też będą smaczne :)

Komentowanie wyłączaone