Mus mascarpone z mango i pitają

3 Flares 3 Flares ×

Nawet nie wiem kiedy zaczął się maj. Krążę gdzieś pomiędzy zimą i latem i sama nie wiem, czy mam ochotę na lody, czy na gorącą szarlotkę. Przez te ciągle powracające opady śniegu i przeziębienia, nie zauważyłam nawet kiedy blogowi stuknęło pięć lat. Zupełnie poważny to wiek i chociaż ostatni rok nie należał do najaktywniejszych, czas to w końcu zmienić i ustanowić odpowiednie priorytety. Wierzę, że wiosna to czas odnowy, czas, gdy wstajemy z wygodnych foteli i ruszamy na podbój świata. Ja zacznę swoje tegoroczne podboje kremowym musem mascarpone ze słonecznymi owocami. Zbliża się lato, kiedy to mango i pitaję można będzie zastąpić sezonowymi owocami, ale póki co, słoneczne i soczyste mango i piękny smoczy owoc to świetny dodatek do słodkiego musu.

Jest to deser do przygotowania na niemal ostatnią chwilę. Zasadniczo powinien spędzić w lodówce dwie godzinki, ale nie jest to absolutnie konieczne. Jeśli więc goście pukają do drzwi, warto sięgnąć po taki przepis. Mus jest dość tłusty, dlatego nie polecam dodawać go w dużych ilościach. Warto natomiast uzupełnić szklanki owocami, które świetnie komponują się z śmietankowym kremem.

zobacz-przepis-pod-nowym-adrsem

The following two tabs change content below.
Z powodu planowanego zamknięcia platformy blog.pl, Ósmy Kolor Tęczy - blog kulinarny został przeniesiony. Aby zobaczyć cały przepis i skomentować, przejdź pod nowy adres klikając w zamieszczone odnośniki. Dziękuję. Nowy adres - http://osmykolorteczy.pl

3 przemyślenia na temat “Mus mascarpone z mango i pitają”

  1. ~Abi pisze:

    mój ulubiony deser <3

  2. ~Dominika pisze:

    Hej Małgosiu, właśnie „odkryłam ” Twój blog i przepadłam! Jest fantastyczny, bardzo miło się czyta a zdjęcia są tak smakowite, że pociekła mi ślinka;) Jutro zaopatrze się w owoce i zrobie ten deser, wygląda tak pysznie że już nie mogę się doczekać. Pozdrawiam:)

    1. Małgosia pisze:

      Dominiko, bardzo się cieszę, że do mnie trafiłaś!

Komentowanie wyłączaone