Dorsz na zielonych warzywach z miso

0 Flares 0 Flares ×

Wiosna dość szybko zaczęła dawać nam znaki, że już pora odkurzyć lżejsze ubrania i buty. Wraz z wyższymi temperaturami i ostrzejszymi promieniami słońca przychodzi nam też ochota na zielone. Dość już mamy ponurych styczniowych dni i mroźnych lutowych wieczorów. Chcemy wyciągnąć rowery i popędzić przed siebie – do lasu, nad jeziora, byle dalej od tej ponurej zimy.

Fakt jest taki, że niezależnie od pory roku uwielbiam zielone dania. Kocham wszelkie sałaty, groszki, szpinaki, brukselki i brokuły i każde danie najchętniej podałabym z zielonymi warzywami. Moja dzisiejsza propozycja jest nie tylko pięknie zielona, ale też pełna różnych smaków i spodoba się absolutnie wszystkim. Jest tu zielenina, ale jest też delikatna, soczysta ryba i bekon. Czy trzeba czegoś więcej?

zobacz-przepis-pod-nowym-adrsem

The following two tabs change content below.
Z powodu planowanego zamknięcia platformy blog.pl, Ósmy Kolor Tęczy - blog kulinarny został przeniesiony. Aby zobaczyć cały przepis i skomentować, przejdź pod nowy adres klikając w zamieszczone odnośniki. Dziękuję. Nowy adres - http://osmykolorteczy.pl

10 przemyśleń na temat “Dorsz na zielonych warzywach z miso”


  1. Ale pięknie wygląda :) Mi też już wraca ochota na zielone, szczególnie gdy słońce za oknem przygrzeje.

  2. ~sandra pisze:

    oj rybka i morze…. tak czekam już na ciepłe dni :D

  3. ~Sabina pisze:

    cudowne danie !

  4. ~Karina pisze:

    wygląda bardzo smacznie :)

  5. ~Tatiana pisze:

    Uwielbiam dorsza, a Twoja propozycja jest iście wiosenna :)

  6. ~Klara pisze:

    Ale kolorowo na tym talerzu :) Chyba się skuszę, tylko bez boczku w wersji wege :)

    1. Małgosia pisze:

      W wersji wege należałoby też zrezygnować z ryby ;)

  7. ~Wezom pisze:

    Dorsz to jedna z moich ulubionych ryb. Przepis świetny i faktycznie, kolorowo na talerzu! :)

  8. ~Halinka pisze:

    Ale to dobrze wygląda!:) Wow! O miso wiele słyszałam, jednak nie miałam okazji próbować. Aż chyba się skuszę. Znany jest mi tempeh i tofu. To jednak nie:) Jak tylko spotkam, to od razu kupię!:)

  9. ~Wezom pisze:

    Rybki… mmmm! Dorsz w takich warzywkach musi smakować obłędnie!

Komentowanie wyłączaone