Kotlety jajeczne z groszkiem

1 Flares 1 Flares ×

Najprościej jest usmażyć kawałek mięsa, do tego warzywa, ziemniaki i obiad gotowy. Gdy nie mam czasu na myślenie o obiedzie lub takiej ochoty, tak właśnie robię. Ale nie zawsze mam ochotę podawać rodzinie mięso. I wtedy już trzeba pomyśleć – tak, by smakowało i żeby dzieci zjadły i jeszcze, żeby było pożywnie i sycąco. Takim pomysłem są kotlety jajeczne – danie idealne nie tylko po wielkanocnym śniadaniu, ale także w ciągu tygodnia. Przygotowuje się je bardzo szybko, tym bardziej, że jajka, które są ich bazą można ugotować wcześniej, a smakują wszystkim, i dzieciom i dorosłym. Świetnie komponują się z sałatą z klasycznym sosem vinaigrette.

zobacz-przepis-pod-nowym-adrsem

The following two tabs change content below.
Z powodu planowanego zamknięcia platformy blog.pl, Ósmy Kolor Tęczy - blog kulinarny został przeniesiony. Aby zobaczyć cały przepis i skomentować, przejdź pod nowy adres klikając w zamieszczone odnośniki. Dziękuję. Nowy adres - http://osmykolorteczy.pl

5 przemyśleń na temat “Kotlety jajeczne z groszkiem”

  1. ~Fortuna pisze:

    Zrobiłam ostatnio mężowi, bardzo mu te kotleciki smakowały! Pozdrawiam! :)

  2. ~Mela pisze:

    Pycha! Często takie robię, zwłaszcza, że jestem wegetarianką i lubię eksperymentować w kuchni :) świetnie będą komponować się z pokrojoną natką pietruszki.

  3. ~Ewa pisze:

    Wyglądają bardzo apetycznie. Nie wiem jak to się stało, ale nigdy nie robiłam ani nie jadłam kotletów jajecznych. Twój wpis i zdjęcia zachęcają do zrobienia. Pozdrawiam :)


  4. Duży plus za ten groszek! Kotlety mają to do siebie, że można łatwo przemycić warzywa, zwłaszcza dla dziecięcych warzywnych niejadków! :)

  5. ~Jowita pisze:

    Prosty sposób na urozmaicenie sobie śniadania, tudzież kolacji ;)

Komentowanie wyłączaone