Warzywne curry z zielonej soczewicy

6 Flares Pin It Share 6 Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Email -- LinkedIn 0 6 Flares ×

W styczniowy, mroźny wieczór nie ma nic lepszego niż miska warzywnego curry, znad której unosi się strużka pary. Pachnące, rozgrzewające danie pełne dalekowschodnich aromatów to właśnie to, co sprawia, że robi się cieplej po długim spacerze, co poprawia humor po gorszym dniu w pracy i odpręża po całym popołudniu spędzonym w ulicznym korku. Jest to danie, które można przygotować z tego, co znajdzie się w domowej spiżarni. U mnie soczewica jest zawsze, tak jak czosnek, marchewka i podstawowe przyprawy. Warzywne curry z zielonej soczewicy mogę mieć w zasadzie o każdej porze. Nie straszny mi wielki mróz, ani wieczorny głód, ani nawet niespodziewani goście, którzy zawsze są u nas mogą liczyć na coś pysznego.

zobacz-przepis-pod-nowym-adrsem

The following two tabs change content below.
Z powodu planowanego zamknięcia platformy blog.pl, Ósmy Kolor Tęczy - blog kulinarny został przeniesiony. Aby zobaczyć cały przepis i skomentować, przejdź pod nowy adres klikając w zamieszczone odnośniki. Dziękuję. Nowy adres - http://osmykolorteczy.pl

Ostatnie wpisy Małgosia (zobacz wszystkie)

Jedno przemyślenie na temat “Warzywne curry z zielonej soczewicy”

  1. ~Jaglusia pisze:

    Naprawdę to danie jest niesamowite! Połączenie wszystkich składników które kocham. :)

Komentowanie wyłączaone