Krokiety z kurczakiem po meksykańsku

2 Flares 2 Flares ×

Karnawał to czas, kiedy królują wszelkie drobne dania i chrupiące przekąski. Nie ma nic lepszego niż złocisty krokiet, prawda? Lubimy to… Pikantne krokiety z kurczakiem w meksykańskim stylu, to ciekawa i smaczna odmiana popularnych wersji tego dania. Oprócz wyśmienitego smaku mają jeszcze tę zaletę, że można wykorzystać mięso z rosołu, dzięki czemu nie tylko oszczędzamy podwójnie, nie rezygnując z dobrego smaku. Taki kuchenny recykling jest dobry nie tylko po obfitych i bogatych świętach, warto sięgać po takie rozwiązania także w ciągu roku.

Jeśli masz ochotę dodać jeszcze więcej meksykańskich smaków, dodaj do farszu pół puszki czerwonej fasoli i kilka łyżek chrupiącej kukurydzy.

zobacz-przepis-pod-nowym-adrsem

The following two tabs change content below.
Z powodu planowanego zamknięcia platformy blog.pl, Ósmy Kolor Tęczy - blog kulinarny został przeniesiony. Aby zobaczyć cały przepis i skomentować, przejdź pod nowy adres klikając w zamieszczone odnośniki. Dziękuję. Nowy adres - http://osmykolorteczy.pl

5 przemyśleń na temat “Krokiety z kurczakiem po meksykańsku”

  1. ~piegusek pisze:

    świetny pomysł na utylizacje mięsa z rosołu na które nie zawsze się znajdują chętni:)zjadłabym:)

    1. Małgosia pisze:

      W ten sposób zupełnie nic się nie marnuje i jest smacznie. W zasadzie nic nie stoi na przeszkodzie, by podać takie krokiety na rodzinnej imprezie – nawet nikt nie pomyśli, że to taki „recykling” :)

  2. ~Monika pisze:

    muszą być bardzo smaczne !!!

  3. ~codojedzenia pisze:

    Uwielbiam krokiety na każdą okazję!

Komentowanie wyłączaone