Ciasto mocno pomarańczowe z bitą śmietaną

1 Flares 1 Flares ×

Ekstremalnie pomarańczowe ciasto zdecydowanie wpisuje się w zimową aurę. Pierwsze co widzimy, to śnieżne zaspy z bitej śmietany, a słoneczne wnętrze z pewnością wprawia w pozytywny nastrój. W pierwszej chwili wydaje się, że to nic szczególnego, ot proste ciasto pomarańczowe, ale po pierwszym kęsie niemal eksploduje smakiem i soczystością. To zdecydowanie najsmaczniejsze pomarańczowe ciasto, jakie jadłam – wilgotne, puszyste i niezwykle aromatyczne. Idealne na co dzień ze względu na łatwość wykonania i zdecydowanie odpowiednie na święta ze względu na wyborny smak.

Zdecydowałam się przełożyć je bitą śmietaną, co dodało mu nie tylko uroku, ale zrównoważyło intensywny pomarańczowy smak. Dekorację stanowią prażone, chrupiące migdały.

zobacz-przepis-pod-nowym-adrsem

The following two tabs change content below.
Z powodu planowanego zamknięcia platformy blog.pl, Ósmy Kolor Tęczy - blog kulinarny został przeniesiony. Aby zobaczyć cały przepis i skomentować, przejdź pod nowy adres klikając w zamieszczone odnośniki. Dziękuję. Nowy adres - http://osmykolorteczy.pl

9 przemyśleń na temat “Ciasto mocno pomarańczowe z bitą śmietaną”

  1. ~Arkadiusz pisze:

    Bardzo smakowicie wygląda to ciasto. Na pewno wypróbuje. Dziękuje za przepis i pozdrawiam serdecznie :)

  2. ~Magdalena pisze:

    wygląda przepysznie:)


  3. olać dietę. Jutro zrobię!

    1. Małgosia pisze:

      :D

  4. ~Kaja pisze:

    cudo, uwielbiam ciasta

  5. ~Monika pisze:

    2 razy zrobiłam i ciasto mi nie wyrosło. Zrobiło sie zakalcowate. Co robię nie tak?

    1. Małgosia pisze:

      Nie wiem.

  6. ~Monika pisze:

    Jakiej wielkości powinna być foremka?

    1. Małgosia pisze:

      Tak jak podałam w przepisie – tortownica 20-22cm

Komentowanie wyłączaone