Szybkie curry z batatów i białej fasoli

11 Flares Pin It Share 11 Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Email -- LinkedIn 0 11 Flares ×

Curry po prostu uwielbiam. Gotuję je co najmniej dwa razy w tygodniu i wciąż nie przestaje fascynować mnie ile różnych smakowitych kombinacji można uzyskać. Najbardziej lubię curry w stylu tajskim, warzywne, w kremowym kokosowym sosie, pełne koloru i egzotycznych aromatów.

Curry z batatów i białej fasoli nie jest typowym tajskim daniem, chociaż ma z nimi wiele wspólnych cech. Zastosowanie batatów i fasolki jest być może bardziej typowe dla kuchni europejskiej, ale smakuje wyśmienicie. Taka mała fuzja, a cieszy zarówno oko, jak i podniebienie. Jest to potrawa jednogarnkowa, szybka, idealna nawet w przeddzień zaplanowanych zakupów. Wystarczy osamotniony słodki ziemniak i kilka puszek, które i tak już od dawna zalegały w spiżarni. Pozostałe składniki każdy szanujący się sympatyk kuchni tajskiej zawsze ma pod ręką.

zobacz-przepis-pod-nowym-adrsem

The following two tabs change content below.
Z powodu planowanego zamknięcia platformy blog.pl, Ósmy Kolor Tęczy - blog kulinarny został przeniesiony. Aby zobaczyć cały przepis i skomentować, przejdź pod nowy adres klikając w zamieszczone odnośniki. Dziękuję. Nowy adres - http://osmykolorteczy.pl

Ostatnie wpisy Małgosia (zobacz wszystkie)

5 przemyśleń na temat “Szybkie curry z batatów i białej fasoli”

  1. ~Arkadiusz pisze:

    Fajny przepis na pożywne danie dla rodziny. Gratuluje pomysłu i pozdrawiam serdecznie :)

    1. Małgosia pisze:

      Dziękuję i życzę smacznego weekendu :)

  2. ~Żaneta pisze:

    świetna zupka

  3. ~paapilotkaa pisze:

    Wygląda zachwycająco!
    Trzeba będzie wypróbować :)

  4. ~Elena pisze:

    świetne :)

Komentowanie wyłączaone