Ciasto z porzeczkami i podwójną kruszonką kokosową

3 Flares Pin It Share 3 Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Email -- LinkedIn 0 3 Flares ×

Kruszonka na cieście jest najlepsza, nie ma wątpliwości. Lepsza może być tylko podwójna kruszonka… Bo dobrego nigdy za wiele, prawda?

To jak większość ciast z letnimi owocami jest proste, łatwe i niezawodne. Kwaśne czerwone porzeczki świetnie się w nim sprawdzając balansując słodycz delikatnego, maślankowego ciasta i kokosowej kruszonki. W zasadzie nie można chcieć więcej, no może odrobiny bitej śmietany lub kulki lodów roztapiających się na wciąż jeszcze ciepłym kawałku tego ciasta.

Oczywiście jeśli masz taką ochotę, zamień czerwone porzeczki na inne miękkie, letnie owoce, sprawdzą się równie wyśmienicie.

zobacz-przepis-pod-nowym-adrsem

The following two tabs change content below.
Z powodu planowanego zamknięcia platformy blog.pl, Ósmy Kolor Tęczy - blog kulinarny został przeniesiony. Aby zobaczyć cały przepis i skomentować, przejdź pod nowy adres klikając w zamieszczone odnośniki. Dziękuję. Nowy adres - http://osmykolorteczy.pl

Ostatnie wpisy Małgosia (zobacz wszystkie)

7 przemyśleń na temat “Ciasto z porzeczkami i podwójną kruszonką kokosową”

  1. ~Asia pisze:

    wszystko co z kokosem dla mnie super ;d


  2. Muszę przyznać, że przyciągnęła mnie tutaj ta „podwójna kruszonka ” :) – mniam

  3. ~Alicja pisze:

    jakby mi się chciało pichcić tak jak chce mi się słodkiego to byłoby fajnie ;d

  4. ~karolina pisze:

    nie ma najmniejszych wątpliwości

  5. ~gin pisze:

    Podwójna kruszonka i letnie owoce – czy można chcieć czegoś więcej…? :)

  6. ~Angie pisze:

    Podwójna kruszonka? to brzmi aż za dobrze<3


  7. Ale pyszności! mam trochę porzeczek od rodziców, będę musiała upiec :)

Komentowanie wyłączaone