Ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką

11 Flares Pin It Share 11 Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Email -- LinkedIn 0 11 Flares ×

Zapach drożdżowego ciasta za każdym razem przywołuje miłe wspomnienia z dawnych lat. Smak maślanej kruszonki sprawia, że znów jestem tą małą dziewczynką, której trudno oprzeć się przed oskubaniem kawałka ciasta z chrupiących okruszków. I w końcu truskawki – dojrzałe, soczyste, pełne czerwcowego słońca i odżywających z każdym kęsem dawno już zapomnianych czasów… i marzeń…

Drożdżowe ciasto ma w sobie coś magicznego, a szczególnie to dobre, idealnie wyrośnięte, puszyste i lekkie – jak u babci, czy mamy. Razem ze szklanką ciepłego kakao pozytywnie nastraja nawet w najtrudniejsze dni i nie warto się przed nim powstrzymywać. Kawałek drożdżówki z kruszonką należy się każdemu, przynajmniej od czasu do czasu.

zobacz-przepis-pod-nowym-adrsem

The following two tabs change content below.
Z powodu planowanego zamknięcia platformy blog.pl, Ósmy Kolor Tęczy - blog kulinarny został przeniesiony. Aby zobaczyć cały przepis i skomentować, przejdź pod nowy adres klikając w zamieszczone odnośniki. Dziękuję. Nowy adres - http://osmykolorteczy.pl

Ostatnie wpisy Małgosia (zobacz wszystkie)

4 przemyślenia na temat “Ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką”

  1. kulinarna148 pisze:

    Bardzo apetycznie i pięknie wygląda.
    Zjadłabym kawałek :)

  2. ~Smak sernika pisze:

    Pyszne ciasto i cudowne zdjęcia <3 :)
    Pozdrawiam!

  3. ~Ania pisze:

    Drożdżowe z owocami lata i kruszonką to najlepsze ciasto świata. Uwielbiam jeszcze ciepłe z kubkiem kawy :)

  4. ~piegusek pisze:

    wspaniałe ciasto! ostatnio piekłam drożdżówkę z rabarbarem i była przepyszna:) na widok Twojego ciacha aż mi się zachciało znowu drożdżowego :)
    pozdrawiam

Komentowanie wyłączaone