Odrywane drożdżówki z serem i rabarbarem

6 Flares Pin It Share 6 Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Email -- LinkedIn 0 6 Flares ×

Nie pamiętam kiedy ostatnio jadłam tak dobre drożdżówki. Bogate w smaku, puszyste i delikatne. Miękkie, o sprężystym miąższu, z wilgotnym nadzieniem. Niezbyt słodkie, z powodzeniem więc można je polukrować lub oprószyć cukrem pudrem, ale ja lubię najbardziej bez niczego – takie mało słodkie smakują mi najbardziej.

Dzięki formie, którą nadałam drożdżówkom, nie wysychają zbyt szybko, jeśli odrywane są jedna po drugiej. Spokojnie można przechować je w chłodnym miejscu nawet przez 2-3 dni, ale jestem przekonana, że tak długo nie poleżą. Na szczęście, za oknem jest zimno, można piec do woli.

zobacz-przepis-pod-nowym-adrsem

The following two tabs change content below.
Z powodu planowanego zamknięcia platformy blog.pl, Ósmy Kolor Tęczy - blog kulinarny został przeniesiony. Aby zobaczyć cały przepis i skomentować, przejdź pod nowy adres klikając w zamieszczone odnośniki. Dziękuję. Nowy adres - http://osmykolorteczy.pl

Ostatnie wpisy Małgosia (zobacz wszystkie)

3 przemyślenia na temat “Odrywane drożdżówki z serem i rabarbarem”

  1. ~mlody pisze:

    Wyglądają pysznie :)

  2. ~Nadzieja pisze:

    Wygląda apetycznie :) Pozdrawiam:)

  3. ~Karola pisze:

    Wygląda obłędnie :)

Komentowanie wyłączaone