Tarta rabarbarowo – pomarańczowa z bezą

1 Flares Pin It Share 1 Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Email -- LinkedIn 0 1 Flares ×

Początek sezonu rabarbarowego warto uczcić ciastem. W tym roku wybrałam kruchą, maślaną tartę z bezową pierzynką. Kwaśny rabarbar świetnie komponuje się z aromatem skórki pomarańczowej, a beza osładza całość, przez co tarta jest odpowiednio zbalansowana. Nie za słodka i  niezbyt kwaśna. Jeśli szukacie odpowiedniego przepisu na ciasto z rabarbarem, to może okazać się strzałem w dziesiątkę. Tarta nie jest skomplikowana, nie wymaga wielu składników, a nie tylko powala smakiem, ale wygląda bardzo efektownie.

zobacz-przepis-pod-nowym-adrsem

The following two tabs change content below.
Z powodu planowanego zamknięcia platformy blog.pl, Ósmy Kolor Tęczy - blog kulinarny został przeniesiony. Aby zobaczyć cały przepis i skomentować, przejdź pod nowy adres klikając w zamieszczone odnośniki. Dziękuję. Nowy adres - http://osmykolorteczy.pl

Jedno przemyślenie na temat “Tarta rabarbarowo – pomarańczowa z bezą”

  1. ~Łasuch Tony pisze:

    Uwielbiam rabarbar pod każdą postacią i przepis na tartę podany przez Panią z pewnością wypróbuję.
    Pozdrawiam

Komentowanie wyłączaone