Rolada bezowa z kremem jogurtowym i marakują

9 Flares Pin It Share 9 Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Email -- LinkedIn 0 9 Flares ×

Deser, który wygląda jak milion dolarów musi być potwornie pracochłonny, trudny i wymagający nieziemskich umiejętności – mit obalony!

Rolada bezowa chociaż wygląda, jakby wyszła spod ręki wybitnego cukiernika jest jednym z najprostszych i najszybszych deserów, jakie znam. Kusiła mnie już od dłuższego czasu, ale obawiając się, że stary piekarnik nie poradzi sobie z takim wyzwaniem, odkładałam jej upieczenie w nieskończoność. Aż do teraz i przyznam, że efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Rolada bezowa nie może równać się z niczym innym. Delikatna, słodka pianka rozpływa się w ustach, lekko kruchy wierzch można jeść bez końca, a całość równoważy jogurtowy krem i kwaskowa, winna marakuja. Taka rolada świetnie smakuje także z innymi owocami. Wykorzystajcie te, na które trwa sezon. Wybierajcie te miękkie i kwaskowe. Świetnie uzupełniają słodycz bezy.

Całość, chociaż przypomina wykwintny deser, niczym z gwiazdkowych restauracji, nie zajmuje wiele czasu i nie wymaga wiele pracy. Wszystko sprowadza się w zasadzie do ubicia piany z białek.

Upieczona beza stygnie szybko więc całość może być gotowa w zaledwie 45 minut. Trudno w to uwierzyć, patrząc na tę piękną roladę.

zobacz-przepis-pod-nowym-adrsem

The following two tabs change content below.
Z powodu planowanego zamknięcia platformy blog.pl, Ósmy Kolor Tęczy - blog kulinarny został przeniesiony. Aby zobaczyć cały przepis i skomentować, przejdź pod nowy adres klikając w zamieszczone odnośniki. Dziękuję. Nowy adres - http://osmykolorteczy.pl

Ostatnie wpisy Małgosia (zobacz wszystkie)

6 przemyśleń na temat “Rolada bezowa z kremem jogurtowym i marakują”

  1. ~Aga pisze:

    Po prostu idealna, z chęcią bym spróbowała!

  2. ~Angie pisze:

    Piękna, też uwielbiam rolady bezowe są po prostu przepyszne;)


  3. Matko! Jak to przepysznie wygląda!

  4. ~Hustil pisze:

    Nie mam pojęcia jak to robisz, ale wszystko wychodzi Ci rewelacyjnie!
    Wizualnie i pewnie smakowo również! :D

    1. Małgosia pisze:

      Ja też nie wiem ;)
      A tak na poważnie, to nie wszystko tak idealnie wychodzi. Zdarza mi się coś totalnie zepsuć :)


  5. Ta rolada wygląda rewelacyjnie. Aż mi ślinka pociekła ;) Naprawdę jesteś mistrzynią w tym, co robisz :) Chociaż myślę, że osobom mniej doświadczonym mogłoby za pierwszym razem tak idealnie nie wyjść, to jednak przepis jest na tyle świetnie napisany, że za drugim na pewno rolada wyszłaby jak z obrazka :) Gratulacje, powinnaś robić coś takiego na zamówienie :)

    Pozdrawiamy!
    Cukiernia Krzyżański

Komentowanie wyłączaone