Grillowany kurczak w gorczycy ze szpinakiem i jajkiem

2 Flares Pin It Share 2 Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Email -- LinkedIn 0 2 Flares ×

Wiosna kiedyś przyjdzie, Wielkanoc też, a w tym roku pewnie nawet prędzej. Zostało już niespełna 3 tygodnie i czas zacząć poważnie zastanawiać się nad świątecznym menu. Jak nakazuje tradycja, królować będą jajka, to nie podlega najmniejszym wątpliwościom, ale być może warto wypróbować coś nowego, zaskoczyć rodzinę nowym przepisem. Ja zaczynam już teraz planować nowe zestawienia i postaram się z Wami również nimi podzielić. Być może przypadną Wam do gustu na tyle, by zaserwować je bliskim podczas świąt.

Dzisiaj propozycja na lunch lub lekki obiad, a w rzeczywistości nada się na posiłek o każdej porze. Typowo wiosenne danie – lekkie, zwiewne, ale jednocześnie pożywne i sycące. Jest zielono, jest świeżo, smacznie, prosto i elegancko. No i jest jajko, czyli wszystko się zgadza. Na zdjęciach danie zaserwowałam ze złocistymi grzankami, ale gdy podawałam je po raz drugi, jako węglowodanowy dodatek podałam podsmażone na chrupiąco gnocchi – było nawet jeszcze lepsze.

zobacz-przepis-pod-nowym-adrsem

The following two tabs change content below.
Z powodu planowanego zamknięcia platformy blog.pl, Ósmy Kolor Tęczy - blog kulinarny został przeniesiony. Aby zobaczyć cały przepis i skomentować, przejdź pod nowy adres klikając w zamieszczone odnośniki. Dziękuję. Nowy adres - http://osmykolorteczy.pl

Ostatnie wpisy Małgosia (zobacz wszystkie)

3 przemyślenia na temat “Grillowany kurczak w gorczycy ze szpinakiem i jajkiem”


  1. Ale piękne zdjęcia *.*

    1. Małgosia pisze:

      Dziękuję <3

  2. ~Tacja pisze:

    zdjęcie wygląda tak smacznie, a ja to pewnie bym taką papę i miszmasz zrobiła, że nawet nie miałabym ochoty tego jeść

Komentowanie wyłączaone