Pistacjowe babeczki z kremem malinowym w słoiku

57 Flares Pin It Share 57 Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Email -- LinkedIn 0 57 Flares ×

Babeczki w słoiku to zdecydowanie niecodzienny sposób na ich podanie i pewnie dlatego tak bardzo mi przypadł do gustu. Pomysł jest świetny na wszelkiego rodzaju przyjęcia, szczególnie dla dzieciaków, ale także umożliwia zabrania ulubionego deseru do szkoły, pracy, czy też na piknik. Tak przygotowaną babeczkę jemy łyżeczką bez większych szans na ubrudzenie się.

Babeczki pistacjowe z kremem malinowym – jedno z bardziej udanych połączeń, jakie znam. Miękka, wilgotna muffinka i słodki, maślany krem o mocnym, malinowym smaku i kolorze to dla mnie kwintesencja idealnego deseru lub słodkiej nagrody za sumiennie przepracowany dzień.

zobacz-przepis-pod-nowym-adrsem

The following two tabs change content below.
Z powodu planowanego zamknięcia platformy blog.pl, Ósmy Kolor Tęczy - blog kulinarny został przeniesiony. Aby zobaczyć cały przepis i skomentować, przejdź pod nowy adres klikając w zamieszczone odnośniki. Dziękuję. Nowy adres - http://osmykolorteczy.pl

Ostatnie wpisy Małgosia (zobacz wszystkie)

7 przemyśleń na temat “Pistacjowe babeczki z kremem malinowym w słoiku”

  1. ~Asa_6niebo pisze:

    bardzo interesujący sposób na muffinki, przyznam , że pierwszy raz się z takim spotykam

  2. ~Ala pisze:

    Uroczy, nieszablonowy sposób podania i ciekawe połączenia smaków i kolorów. Pozdrawiam. Ala

  3. ~ami pisze:

    Rewelacyjny pomysł na podanie babeczek, a i wyglądają bajecznie :)

  4. ~Kasia pisze:

    Znakomity pomysł!
    Najważniejsze, żeby się nie pociapać w środku dnia…
    :)

    1. Małgosia pisze:

      haha, plama z malinowego kremu na jasnej koszuli może negatywnie wpłynąć na nasz nastrój, więc to naprawdę poważna sprawa :D

  5. ~Ginga pisze:

    Ciekawy pomysł na zachwycający deser:)

    Zapraszam na mojego bloga – http://kuchennespojrzenie.blogujaca.pl/

Komentowanie wyłączaone