Domowe mleczko kokosowe (na dwa sposoby)

1 Flares Pin It Share 1 Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Email -- LinkedIn 0 1 Flares ×

Mleko kokosowe bardzo często gości w mojej kuchni. Zazwyczaj jest to produkt gotowy, z puszki, bo tak jest wygodniej, poręczniej, szybciej. Niestety jednak skład takiego mleka bywa różny – coś za coś. Za przygotowanie domowej wersji takiego mleka zabierałam się od dawna. Być może z ciekawości, z chęci sprawdzenia, czy rzeczywiście efekt będzie zadowalający. Wydawało się to niemożliwe. A jednak…

Torebka śnieżnobiałych wiórków kokosowych wystarczyła, by po niedługim czasie i przy niewielkim nakładzie pracy móc cieszyć się niesamowitym w smaku i konsystencji mlekiem kokosowym.

zobacz-przepis-pod-nowym-adrsem

The following two tabs change content below.
Z powodu planowanego zamknięcia platformy blog.pl, Ósmy Kolor Tęczy - blog kulinarny został przeniesiony. Aby zobaczyć cały przepis i skomentować, przejdź pod nowy adres klikając w zamieszczone odnośniki. Dziękuję. Nowy adres - http://osmykolorteczy.pl

Ostatnie wpisy Małgosia (zobacz wszystkie)

3 przemyślenia na temat “Domowe mleczko kokosowe (na dwa sposoby)”

  1. ~Karo pisze:

    Mam otwartą paczkę wiórków kokosowych i chyba już wiem, co z nimi zrobię :)


  2. Rzeczywiście robi się bardzo łatwo. A gdzie kupowałaś wiórki kokosowe? Czy to muszą być jakieś specjalne?

    1. Małgosia pisze:

      Miałam jakieś ekologiczne i generalnie ku takim się sklaniałabym też następnym razem. Wiórki, jak wiórki, tyle, że dobrze byłoby, gdyby były niesiarkowane.

Komentowanie wyłączaone