Rosti ze szparagami, groszkiem i jajkiem w koszulce

4 Flares 4 Flares ×

Są takie dni, że kreatywności udaje się wykrzesać zaledwie na chleb z masłem i takie właśnie naszły mnie dni ostatnio. Remont, spacer, ćwiczenia z fizyki  – każdy powód był dobry, aby obiad zacząć przygotowywać w ostatniej chwili. Odkurzyliśmy stare dobre przepisy z makaronem – bazyliowe pesto, pomidorki cherry, czy stara, dobra carbonara. Były też rosti – nietypowe, bo z surowych, młodych ziemniaków – przepyszne! W towarzystwie szparagów i groszku prezentowały się wyśmienicie. Jajko w koszulce dopięło wszystko na ostatni guzik i całość okazała się nie tylko pysznym, ale też pełnowartościowym i sycącym daniem. Dodatkowym jego atutem jest to, że nie wymaga długich przygotowań i stania przy kuchence.

To danie z pewnością spodoba się domownikom, a rustykalny sposób podania świetnie sprawdza się przy takich szybkich daniach. To jedna z tych pozycji kulinarnych, które z pewnością powinny stanąć na naszych stołach.

zobacz-przepis-pod-nowym-adrsem

The following two tabs change content below.
Z powodu planowanego zamknięcia platformy blog.pl, Ósmy Kolor Tęczy - blog kulinarny został przeniesiony. Aby zobaczyć cały przepis i skomentować, przejdź pod nowy adres klikając w zamieszczone odnośniki. Dziękuję. Nowy adres - http://osmykolorteczy.pl

10 przemyśleń na temat “Rosti ze szparagami, groszkiem i jajkiem w koszulce”

  1. ~piaskownica pisze:

    Dzisiaj będę robić to według twojego przepisu. Zobaczymy czy wyjdzie dobry bo na zdjęciu wygląda smakowicie

  2. ~Kurcewicz pisze:

    Dopiero w tym roku odkryłam szparagi! Zrobiłam pesto i tak mi zasmakowało, że teraz mogłabym jeść je codziennie!

  3. ~kornik pisze:

    Super połączenie smaków, niby to w zasadzie 4 składniki, a jaka uczta!
    Pozdrawiam!
    kornikwkuchni. blogspot .com

    1. Małgosia pisze:

      Takie najprostsze rozwiązania lubię najbardziej. Danie wcale nie musi mieć długiej listy składników, aby zachwycić smakiem :)

  4. ~kcal pisze:

    Fantastyczny przepis :) Niby takie placki ziemniaczane z jajkami w mundurkach, ale wszystko zupełnie inaczej :) Proste jedzenie jest najlepsze na świecie!


  5. Ostatnio zaczęłam przekonywać się do szparagów i szukam fajnych przepisów, a to danie wygląda cudownie ♥
    Pozdrawiam

  6. ~Kamulec pisze:

    Och, ale smakowicie wyglądają te zdjęcia!

  7. ~aga pisze:

    Malgosiu:)juz cie lubie:)

  8. ~Artdeco pisze:

    Oj, chyba muszę w końcu się zdecydować na te szparagi bo co wchodzą na kulinarnego bloga, tam wszędzie królują! ;)

  9. ~darter pisze:

    na oko to brakuje jakiegoś dodatku na przełamanie smaku

Komentowanie wyłączaone