Naleśniki kokosowo – migdałowe.

26 Flares Pin It Share 26 Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Email -- LinkedIn 0 26 Flares ×

 

Najciekawsze pomysły wpadają mi do głowy najczęściej tuż przed końcem tygodnia, gdy lodówka zaczyna świecić pustkami, a mnie zupełnie brak natchnienia na kreatywne gotowanie. Tak było i tym razem. Obiad można by bez problemu zrobić, ale komu chce się iść do sklepu? Chętnych jak zawsze brak…

Przygotowanie naleśników nie zajmuje wiele czasu, więc pomysł na obiad był, jednak gdy okazało się, że mleko „wyszło” było już zbyt późno na zmianę planu. Postanowiłam więc, że wykorzystam mleko kokosowe, a reszta sama ułożyła się w zgrabny przepis. Klasyczne nadzienie na słodko, z twarożku połączyłam z migdałami i wiórkami kokosowymi i otrzymałam wyjątkowo smaczne naleśniki. Tak puszyste i delikatne, że przewracanie ich na patelni za pomocą łopatki sprawiało trochę problemów. Najlepiej sprawdziła się w tym celu metoda podrzucania przyrumienionego już placka.

W zależności od indywidualnych preferencji, sprawdzą się o każdej porze dnia. Smakują wybornie!

Przepraszam za drobne utrudnienia.

Przepraszam za drobne utrudnienia.

The following two tabs change content below.
Z powodu planowanego zamknięcia platformy blog.pl, Ósmy Kolor Tęczy - blog kulinarny został przeniesiony. Aby zobaczyć cały przepis i skomentować, przejdź pod nowy adres klikając w zamieszczone odnośniki. Dziękuję. Nowy adres - http://osmykolorteczy.pl

Ostatnie wpisy Małgosia (zobacz wszystkie)

23 przemyślenia na temat “Naleśniki kokosowo – migdałowe.”

  1. ~Dorota pisze:

    Wow, zdjęcia naprawdę zachęcają!!!

  2. ~halski pisze:

    wspaniały deser, uwielbiam naleśniki we wszelakiej formie


  3. O tak, naleśniki z dodatkiem kokosu są pyszne. U mnie zamiast mleka kokosowego do normalnego ciasta dodaje się wiórki kokosowe. Nie przepadam za kokosem, ale takie naleśniki uwielbiam. ;)

    1. Małgosia pisze:

      A ja właściwie nigdy wcześniej nie robiłam kokosowych, właściwie teraz też bym na to nie wpadła, gdyby nie brakło mleka ;)

  4. ~ulla pisze:

    Genialne, kokos migdały .. pyszne !

  5. ~Madzik pisze:

    Wygląda tak smakowicie, że koniecznie muszę skosztować :) pyszny przepis :)

    1. Małgosia pisze:

      Koniecznie, są naprawdę pyszne :)

  6. ~Aneta pisze:

    Prezentują się bardzo kusząco! Chyba zaserwuję sobie takie na śniadanie :) Pozdrawiam! :)

    1. Małgosia pisze:

      Gorąco polecam :)

  7. ~Sylwia pisze:

    Aż ślinka cieknie :D

  8. ~wiosenka27 pisze:

    Robiłam kiedyś na śmietance 30% i były bardzo puszyste. Wyobrażam sobie, że na mleku kokosowym są podobne:)


  9. Zdjecia jak zawsze pierwsza klasa!

  10. ~Angie pisze:

    Muszą być przepyszne, zdecydowanie moje smaki!: )

  11. ~JCD pisze:

    Wyglądają pysznie, warto spróbować takie naleśniki z mlekiem ryżowym ;)

    1. Małgosia pisze:

      Z pewnością byłyby pyszne!

  12. ~Maja pisze:

    Pycha! Wypróbowane. B. delikatne. Zjedzone ze słodką śmietaną, posypane zmielonymi migdałami i wiórkami kokosowymi.

    1. Małgosia pisze:

      Cieszę się, że smakowały. Gdzie zdjęcie? ;)

  13. Rudaa pisze:

    Wyglądają pysznie, dawno nie miałam ochoty na słodkie naleśniki, ale teraz to się zmieniło;) zapraszam na mój blog: rudaakuchnia.blog.pl

  14. ~kocie-smaki pisze:

    dobrze musieć czasem pokombinować :)

  15. ~Smakosz pisze:

    Wyglądają smakowicie.

  16. ~fitdevangel pisze:

    omg to se narobiłam ochoty na naleśniczki <333


  17. MMm pyszne kalorie. Po takim posiłku warto wyjść na rower, pobiegać albo na jakiś basen :)

Komentowanie wyłączaone