Roladki ze schabu z serem, boczkiem i suszonymi pomidorami.

11 Flares 11 Flares ×

Piękna, jesienna pogoda nie skłania do przesiadywania w kuchni, jednak po długim spacerze apetyty dopisują każdemu. Musi być smacznie, pożywnie i z pewnością „na szybko”.

Czasami wystarczy po prostu usmażyć schabowe, a ze spiżarni wygrzebać jeszcze jeden słoiczek sałatki z buraczków, ale nawet najlepsze kotlety co drugi dzień mogą się przejeść. Aby nie dopuścić do takiej kulinarnej nudy, wystarczy odrobina wyobraźni i zwykły schab zamienia się w pyszne roladki, do których niejedno nadzienie pasuje. Tym razem postawiłam na ser, który spaja wszystko w całość, wędzony boczek i suszone pomidory. Okazało się, że to całkiem udane połączenie, a roladki okazały się hitem dnia.

Z pewnością sprawdzą się na ciepło, a po pokrojeniu w plastry, także na zimno. Jeśli coś zostanie, dodaj do sałatki lub wrapa.

Przepraszam za drobne utrudnienia.

Przepraszam za drobne utrudnienia.

The following two tabs change content below.
Z powodu planowanego zamknięcia platformy blog.pl, Ósmy Kolor Tęczy - blog kulinarny został przeniesiony. Aby zobaczyć cały przepis i skomentować, przejdź pod nowy adres klikając w zamieszczone odnośniki. Dziękuję. Nowy adres - http://osmykolorteczy.pl

6 przemyśleń na temat “Roladki ze schabu z serem, boczkiem i suszonymi pomidorami.”


  1. Ciekawy pomysl na nadzienie :).

  2. ~Halski pisze:

    Z Twoich przepisów mogę zrobić wszystko. :) Także zrobię i roladki.

  3. ~anna pisze:

    Właśnie w niedzielę zrobiłam rodzince na obiad.
    Można też pierś z kurczaka tak zrobić.Ja obłożyłam brukselką przed zapieczeniem i ziemniaczkami ugotowanymi al dente.
    Od dawna znam ten przepis-można zamiast pomidorów ogórek konserwowy-pycha.

  4. ~Maja pisze:

    O to też super wygląda, dzięki.

  5. ~Alicja pisze:

    Wyglądają super smakowicie, ale mam pytanie: jaka ma być temperatura piekarnika?

    1. Małgosia pisze:

      180 stopni bez termoobiegu wystarczy.

Komentowanie wyłączaone