Odwrócone ciasto z gruszkami.

7 Flares 7 Flares ×

 

Tyle nowego…

Nowy tydzień, miesiąc, rok szkolny, szkoła… nie moja, a jednak stres jest… pogoda i lakier do paznokci…

Trudno mi zebrać myśli więc piekę ciasto i omal nie zapominam o dodaniu cukru.  Na wszelki wypadek piekę w małej foremce, aby móc upiec kolejne – miksowanie ciasta tak uspokaja…

Szkoda, że przez to gruszki wcale nie chcą ułożyć się tak finezyjnie jak to zaplanowałam.
Nie będzie ładnie, ale będzie smacznie.

Bo choć nie pamiętam, by moja mama piekła ciasta z gruszkami, kojarzą mi się właśnie tak. Słodkie i soczyste, pachnące pieczonym ciastem i karmelem.

Tak pachnie nadchodząca jesień i oby była złota, bo jak na razie wszędzie jest szaro.

 

Przepraszam za drobne utrudnienia.

Przepraszam za drobne utrudnienia.

The following two tabs change content below.
Z powodu planowanego zamknięcia platformy blog.pl, Ósmy Kolor Tęczy - blog kulinarny został przeniesiony. Aby zobaczyć cały przepis i skomentować, przejdź pod nowy adres klikając w zamieszczone odnośniki. Dziękuję. Nowy adres - http://osmykolorteczy.pl

20 przemyśleń na temat “Odwrócone ciasto z gruszkami.”

  1. ~ilovebake.pl pisze:

    bardzo apetyczne i klimatyczne zdjęcia :) pozdrawiam

  2. ~magma pisze:

    musi być smaczne:)


  3. O-ja-Cie ;-)! Wyglada wykwintnie!


  4. nie dość,że wygląda na smaczne, to piękne zdjęcia.

    1. Małgosia pisze:

      Dziękuję :)

  5. ~Angie pisze:

    Ten dół/ góra musi być najlepszy na świecie<3

  6. ~gin pisze:

    Mmm, musiało smakować wspaniale :) Chyba upiekę sobie takie z jabłkami :)

  7. ~Obżarciuch pisze:

    pyszne ciasto! jeszcze takiego nie robiłam, pozdrawiam!

  8. ~karol34 pisze:

    uwielbiam gruszki, pyszne, polecam:)


  9. Bardzo ciekawa propozycja.
    Pozdrawiam smacznie


  10. wygląda przepysznie, przyznam że ciasta z gruszką jeszcze nie robiłam :)

  11. ~Imię (wymagane) pisze:

    właśnie wyjęłam z piekarnika, przepis wspaniały

    1. Małgosia pisze:

      Bardzo się cieszę, że smakuje :)


  12. Nie dosyć, że masz talent do pieczenia to jeszcze do robienia świetnych zdjęć! Twoje dzieło przepysznie prezentuje się na Twoich fotografiach. Uwielbiam gruszki, więc na pewno przetestuje przepis :)

    1. Małgosia pisze:

      Dziękuję, staram się :)

  13. ~Filip pisze:

    Jeszcze szklanka mleka i będzie jak u babci:D


  14. Odwracane ciasta są genialne, ja ostatnio robiłam z jabłkami <3

  15. ~Doradca pisze:

    Wygląda smakowicie :)

Komentowanie wyłączaone