Makaron w sosie mascarpone, z mięsem mielonym i pieczarkami

2 Flares 2 Flares ×

Szybko gotowane obiady to latem najlepsze rozwiązanie zaraz obok emigracji do restauracji w porze posiłku. Udowodniłam niejednej znajomej, że da się nakarmić rodzinę zdrowo i smacznie w mniej niż pół godziny.

No jak się chce, to się da.

A jak się nie chce, to i tak jak głód przyciśnie to najszybsze rozwiązanie.

Tak więc, jeśli zależy nam na czasie najprostszym rozwiązaniem będzie makaron z pożywnym sosem. W tym momencie najczęściej nurkujemy w lodówce i sprawdzamy stopień zaopatrzenia. W dokładnie taki sam sposób powstał dzisiejszy przepis. Jak się okazało bardzo smaczny i sycący. Do jego przygotowania nie trzeba wielu składników, ani czasu. Większość zrobimy zanim zagotuje się woda na makaron.

Zapewniam, że taki obiad zadowoli każdego łakomczucha i amatora makaronów.

Przepraszam za drobne utrudnienia.

Przepraszam za drobne utrudnienia.

The following two tabs change content below.
Z powodu planowanego zamknięcia platformy blog.pl, Ósmy Kolor Tęczy - blog kulinarny został przeniesiony. Aby zobaczyć cały przepis i skomentować, przejdź pod nowy adres klikając w zamieszczone odnośniki. Dziękuję. Nowy adres - http://osmykolorteczy.pl

12 przemyśleń na temat “Makaron w sosie mascarpone, z mięsem mielonym i pieczarkami”

  1. ~Aneta G. pisze:

    doskonałe połączenie :) uwielbiam makarony


    1. Uwielabiam takie makarony, ja robię z mascarpone i szpinakiem :)

  2. ~Angie pisze:

    Mnie zdecydowanie zadowoli; )

  3. ~Na zdrowie pisze:

    W pół godziny?!
    Czytając przepis, nigdy bym nie pomyślał, że można tak szybko zjeść tak smacznie.
    Widocznie nie jestem dostatecznie szybki. :)

  4. ~Olena pisze:

    Zrobiłam dziś na obiad, bardzo smaczne :)

    1. Małgosia pisze:

      Bardzo się cieszę, że danie smakowało i dziękuję za opinię :)

  5. ~bert pisze:

    Wszystko ladnie pieknie ale dla mnie jako poczatkujacego i malo obeznanego w kuchni nie wszystko jest tu takie proste….
    Szczypta platkow chilli? Gdzie to znajde. I co to jest szalotka?

    1. Małgosia pisze:

      Płatki chili znajdziesz w przyprawach – to wysuszone i rozdrobnione papryczki chili, natomiast szalotka to odmiana cebuli. Jest od niej mniejsza, łagodniejsza, delikatniejsza i nieco słodsza. Dostępna już w większości sklepów. Można zastąpić cebulą.

  6. ~majk pisze:

    A po co skórka cytryny? Tam sama chemia siedzi. Proponuję łyżeczkę soku cytrynowego jeśli ktoś bardzo chce. Pozdrawiam

    1. Małgosia pisze:

      Skórka z cytryny dla smaku. Zawiera olejki eteryczne, których nie dostarczy sok z cytryny. Nie chodzi o zakwaszenie potrawy. Cytrynę należy oczywiście przed dodaniem do potrawy sparzyć i dokładnie wyszorować.

  7. ~KingaL pisze:

    Robilam ostatnio to danie i bylo bardzo dobre, napewno jeszcze nie raz bede robic, przepis zapisuje sie do naszego rodzinnego menu ;)

Komentowanie wyłączaone