Kurczak z orzeszkami ziemnymi.

8 Flares Pin It Share 8 Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Email -- LinkedIn 0 8 Flares ×

 

Orientalne danie z kurczakiem, które zachwyciło wszystkich moich domowników. Kremowy, gęsty, orzechowy sos, soczysty kurczak i chrupiące fistaszki stworzyły razem niebanalną kompozycję smaków. Podane z makaronem chow mein smakowało wyśmienicie.

Przepraszam za drobne utrudnienia.

Przepraszam za drobne utrudnienia.

The following two tabs change content below.
Z powodu planowanego zamknięcia platformy blog.pl, Ósmy Kolor Tęczy - blog kulinarny został przeniesiony. Aby zobaczyć cały przepis i skomentować, przejdź pod nowy adres klikając w zamieszczone odnośniki. Dziękuję. Nowy adres - http://osmykolorteczy.pl

17 przemyśleń na temat “Kurczak z orzeszkami ziemnymi.”

  1. ~Na zdrowie pisze:

    Chciałbym posiadać taką swobodę szybkiego wymyślania potraw na już. Wiem, że każdy tak może, ale nie każdemy wychodzi. Chociaż dzięki Twojemu blogowi można się tego nauczyć.


  2. Świetne zdjęcia prezentują tą prostą i ciekawą wersje kurczaka. Możesz napisać jaki to aparat i jąki obiektyw??

    1. Małgosia pisze:

      Nic szczególnego. Olympus e-510 z kitowym obiektywem – właśnie przymierzam się do zakupu czegoś konkretniejszego.

  3. ~Dietetyk pisze:

    Ależ to kapitalnie wygląda.

  4. ~flavors pisze:

    Mmm wygląda naprawdę zjawiskowo i musi smakować fenomenalnie, już sobie wyobrażam ten smak na języku!

  5. ~Majana pisze:

    Smakowity kurczaczek. :)
    pozdrowienia

  6. ~magma pisze:

    bardzo lubię to połączenie, kilka razy już próbowałam go w mojej kuchni

  7. ~Bernadeta pisze:

    o mamunciu , pychota.

  8. ~Maciej pisze:

    Smacznie wygląda :P daje likeee


  9. Uwielbiam takie smaki! Z pewnością wypróbuję ten przepis.

  10. ~anna pisze:

    Kocham to połączenie z orzeszkami, z nerkowcami zresztą też :))) śliczne zdjęcia

    1. Małgosia pisze:

      A nerkowcami nie próbowałam, ale uwielbiam orzechy, więc z pewnością przypadłoby mi do gustu. Dziękuję :)

  11. ~zosia pisze:

    a ile tego makaronu dodać, żeby było w sam raz? 500 g?

    1. Małgosia pisze:

      Przy użyciu makaronu chow mein, powinno wystarczyć opakowanie 200g.

  12. ~Iza pisze:

    Wypróbowałam i przyznaję, dla mnie pycha. Uwielbiam masło orzechowe.

  13. ~Sol pisze:

    Trafiłam na tego bloga przypadkiem, kiedy kilka dni temu szukałam jakiegoś przepisu i ten kurczak od razu przykuł moją uwagę.
    Dziś go zrobiłam i jest przepyszny :) Tylko chyba następnym razem zamienię natkę na szczypiorek, ale i tak jest super :)

    1. ~Sol pisze:

      Robiłam go już 3 razy i z pewnością zrobię jeszcze nie raz, cudowny przepis. Dzięki pokrojeniu w sporą kostkę mięso jest bardzo soczyste, a całość aksamitna i intensywna.
      Zamieniłam tylko natkę na szczypiorek, do marynaty dodaję świeżą papryczkę chilli zamiast suszonej, a makaron wrzucam do woka zanim bulion całkiem odparuje, żeby złapał smak.

Komentowanie wyłączaone