Wegetariańskie curry z kalafiora i marchewki.

21 Flares 21 Flares ×

 

Kremowe i pożywne danie dla całej rodziny o harmonijnym smaku, pełne pozytywnej energii. Lekko pikantne, ale dalekie od palącej ostrości. Jego zaletą jest to, że przygotowuje się je w zaledwie kilka minut z kilku prostych składników. Jeszcze tylko miseczka sypkiego ryżu i obiad gotowy.

Wieża z drewnianych klocków stoi cicho w kącie, pluszowy, niebieski niedźwiadek próbuje zawiązać muchę pod szyją, a lalka wygładza ukradkiem długie, złociste loki. Za oknem zrobiło się ciemno. Ciemniej niż zazwyczaj…

Przepraszam za drobne utrudnienia.

Przepraszam za drobne utrudnienia.

The following two tabs change content below.
Z powodu planowanego zamknięcia platformy blog.pl, Ósmy Kolor Tęczy - blog kulinarny został przeniesiony. Aby zobaczyć cały przepis i skomentować, przejdź pod nowy adres klikając w zamieszczone odnośniki. Dziękuję. Nowy adres - http://osmykolorteczy.pl

11 przemyśleń na temat “Wegetariańskie curry z kalafiora i marchewki.”

  1. ~flavors pisze:

    Jak to pięknie wygląda!

  2. ~Majana pisze:

    Ależ pysznie wygląda! Bardzo mi się podoba to zestawienie smaków i kolorów :)

  3. ~Madziejka pisze:

    przygotowałam na mój jutrzejszy obiad w pracy, już nie mogę doczekać się :)

  4. ~Monika pisze:

    A mojemu mezowi jak smakowalo!!!! Dziekuje :-)

  5. ~Kocia mordka pisze:

    Witam,
    Pychota !polecam! jestem wegetarianka ,robilam z dodatkiem czerwonej papryki, nastepnym razem dodam tez zielonego groszku

    1. Małgosia pisze:

      Bardzo się cieszę. Z groszkiem polecam też dahl z kalafiora i soczewicy – pyszne!

  6. ~Dominika pisze:

    Ten przepis jest obłędny!

  7. ~kasiadj pisze:

    Dziękuję za ten wspaniały przepis :) Danie przepyszne, właśnie ugotowałam i czekam na powrót rodzinki, a tak pachnie w całym domu, że nie mogę się doczekać, pozdrowienia :)

    1. Małgosia pisze:

      A ja dziękuję za miły komentarz. Cieszę się, że smakowało :)

  8. ~Ewa pisze:

    Przepis wyglada super, mam tylko jedno pytanie: przyprawa curry to jedno, a garam masala to kombinacja przypraw – czego dokladnie Pani uzyla? Zoltego proszku czy mieszanki? Pozdrawiam Ewa.

    1. Małgosia pisze:

      Curry indyjskie to nie ten żółty proszek o nazwie curry. Jest aromatem bardzo podobny do garam masala, stąd zaproponowałam tę mieszankę jako zamiennik.

Komentowanie wyłączaone