Indyjskie wieprzowe curry.

5 Flares Pin It Share 5 Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Email -- LinkedIn 0 5 Flares ×

Z głębokiego, masywnego garnka pachnie już z daleka. Gęsty, aromatyczny sos i niemal rozpadające się kawałki mięsa przywołują na myśl odległe orientalne krainy. Wystarczy kawałek pieczywa, by poczuć na podniebieniu smak, który trudno zapomnieć i w zaledwie kilka chwil nasycić nawet najpotężniejszy głód.

Pożywne i rozgrzewające mięsne curry to idealny posiłek na zimowe dni.

Czasami odrobinę tęsknię za latami swojego nastoletniego buntu. Moje marzenia tak bardzo różniły się od tych dzisiejszych. Zbyt duży sweter, za ciężkie buty i gitara pod pachą i wszystko wydawało się takie proste…

Przepraszam za drobne utrudnienia.

Przepraszam za drobne utrudnienia.

The following two tabs change content below.
Z powodu planowanego zamknięcia platformy blog.pl, Ósmy Kolor Tęczy - blog kulinarny został przeniesiony. Aby zobaczyć cały przepis i skomentować, przejdź pod nowy adres klikając w zamieszczone odnośniki. Dziękuję. Nowy adres - http://osmykolorteczy.pl

14 przemyśleń na temat “Indyjskie wieprzowe curry.”


  1. Ale piękne zdjęcia :)
    Sama nigdy nie przygotowywałam curry, ale Twój przepis nie wydaje się trudny :)

  2. ~Monika pisze:

    Fantastyczne curry!!!! Narzeczony zachwycony:)
    Dziękuję za przepis. Oby więcej takich:)

    1. Małgosia pisze:

      Cieszę się, że smakowało. Dziś wersja wegetariańska, równie smaczna :)

  3. ~Natalia pisze:

    Kolendra, kurkuma i kmin rzymski na curry schodzą u mnie w ilościach hurtowych :) choć przyznam że z wieprzowym się nie spotkałam

  4. ~Sudety pisze:

    Muszę spróbować Twój przepis, bo po pierwsze dawno nie robiłem curry, a po drugie zdjęcia są tak fantastyczne, że aż czuć aromat potrawy.

  5. ~deptusia pisze:

    polecam swój szybki sposób na danie chińskie


  6. Patrząc na zdjęcie, mam chęć na Twoje danie:-) Muszę spróbować.
    Pozdrawiam


  7. bardzo lubię kuchnię orientalną. Ze swojej strony polecam Koftę Indyjską.

  8. ~Janina pisze:

    Piękne zdjęcia, bardzo dobry blog, nic dziwnego, że zajmuje 1 miejsce na platformie blog.pl. W Polsce jeszcze mało jest restauracji indyjskich, ale smaki z Indii są zupełnie inne niż w Europie.

    1. Małgosia pisze:

      A zajmuje? Nawet nie wiem, ale przypuszczam, że statystyki mogą być przekłamane :)
      Dziękuję za miłe słowa.

  9. ~pizza pisze:

    wygląda na ostre. Jak zawsze przepis okraszony pięknymi zdjęciami.

  10. ~Krzysztof pisze:

    zamiast zwyklego pieczywa polecam roti – indyjski chlep/placek :) pozdrawiam

  11. ~Mirek pisze:

    Pierwszy raz słyszę o wieprzowy curry.natka pietruszki lub kolendra to profanacja tej potrawy (jak wieprzowina w jej skladzie).czy pani słyszała o chlebie naan lub czapki? Smacznego!

    1. ~KingaL pisze:

      A czy Pan slyszal o „inwencji wlasnej”? :P

Komentowanie wyłączaone