Solanki – wytrawne rogaliki.

0 Flares Pin It Share 0 Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Email -- LinkedIn 0 0 Flares ×

Mogą stanowić świetny dodatek do innych dań zamiast tradycyjnego pieczywa. W smaku są wyraźnie słone, lekko chrupiące na zewnątrz. Pachnące, delikatne, obowiązkowo oprószone kminkiem. Tak właśnie je pamiętam.

Pamiętam dokładnie ten wąski sklepik z oszkloną ladą na całej jego długości. Choć miałam wówczas niewiele lat pamiętam, jak bardzo drętwiały mi nogi, gdy stałam z mamą w niekończącej się kolejce.

Przepraszam za drobne utrudnienia.

Przepraszam za drobne utrudnienia.

The following two tabs change content below.
Z powodu planowanego zamknięcia platformy blog.pl, Ósmy Kolor Tęczy - blog kulinarny został przeniesiony. Aby zobaczyć cały przepis i skomentować, przejdź pod nowy adres klikając w zamieszczone odnośniki. Dziękuję. Nowy adres - http://osmykolorteczy.pl

Ostatnie wpisy Małgosia (zobacz wszystkie)

8 przemyśleń na temat “Solanki – wytrawne rogaliki.”

  1. ~Majana pisze:

    Wyglądają tak pysznie! Mniam :)

  2. ~MalgosiaZ pisze:

    Twoje solanki zrobiły furorę …piekło je mnóstwo osób podczas spotkania przy piekarniku:))..takie wydarzenie zorganizowałam :)

    1. Małgosia pisze:

      Właśnie trafiłam na przepis u Aliny i jestem pod wrażeniem. Świetna organizacja. Dziękuję za wyjątkowy prezent urodzinowy :)


  3. Są doskonałe :) dziękuję za przepis!

  4. ~Łucja pisze:

    rogali pyszne :) już upieczone i zjedzone! pozdrawiam!

    1. Małgosia pisze:

      Bo to pyszne rogaliki są :D


  5. Pysznie wyglądają, a kminek pachnie aż tutaj :))

    1. Małgosia pisze:

      Dziękuję :)

Komentowanie wyłączaone