Ptysie z farszem serowo-grzybowym.

0 Flares Pin It Share 0 Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Email -- LinkedIn 0 0 Flares ×

Niewielkie, chrupiące ptysie z wyjątkowym i pełnym smaku farszem z grzybów i ciągnącego się sera. Smakują wybornie niezależnie od okazji.

Ptysie smakują każdemu, a w wytrawnej, aromatycznej wersji z grzybami i serem stały się przebojem mojego świątecznego menu zaraz obok pierogów i dumnego pana karpia. Grzybów przecież w święta zabraknąć nie może. Sprawdzą się też jako mała przekąska podczas przyjęć sylwestrowych i karnawałowych, na które sezon właśnie się rozpoczyna. Można je jeść nie odkładając z dłoni kieliszka z ulubionym winem, a przygotować można je wystarczająco wcześniej, by nie spędzić całej imprezy w kuchni. Ja już dawno wyleczyłam się z podawania pracochłonnych przekąsek podczas takich spotkań towarzyskich. Przecież lubię nie tylko gotować.

zobacz-przepis-pod-nowym-adrsem

The following two tabs change content below.
Z powodu planowanego zamknięcia platformy blog.pl, Ósmy Kolor Tęczy - blog kulinarny został przeniesiony. Aby zobaczyć cały przepis i skomentować, przejdź pod nowy adres klikając w zamieszczone odnośniki. Dziękuję. Nowy adres - http://osmykolorteczy.pl

Ostatnie wpisy Małgosia (zobacz wszystkie)

10 przemyśleń na temat “Ptysie z farszem serowo-grzybowym.”

  1. ~Natalia pisze:

    Nigdy nie miałam okazji jeść ptysiów na słono, ale prezentują się jak wszystkie świąteczne propozycje wspaniale!

  2. ~Kerado pisze:

    Witam w klubie miłośników wytrawnych ptysiów -:) Ja takie drobne przegryzki ptysiowe robię z kurczakiem lub kremem paprykowym.
    Pozdrawiam serdecznie.


  3. Uwielbiam ptysie, ale nie miałam okazji jeść ich w takiej postaci. Wspaniały pomysł :)

  4. ~Majana pisze:

    Nigdy nie jadłam ptysiów w wersji wytrawnej.
    Chętnie bym spróbowała, bo farsz do mnie przemawia :)


  5. Wspaniałe! W zeszłym roku królowały u mnie ptysie z łososiowym musem… Twój farsz bardzo mi się podoba ! Wszystkiego dobrego w Nowym Roku :)!

  6. ~Ewelina pisze:

    Jestem zafascynowana Twoim blogiem :) Z pewnością wypróbuję Twoje przepisy, bo przeglądając je stwierdzam, iż każda z tych potraw będzie tak samo apetyczna jak na zdjęciu. Ja dopiero zaczynam swoją przygodę z blogiem jak i konkretniejszym gotowaniem, poznawaniem nowych smaków. Zajrzyj, chętnie poznam zdanie osoby sporo bardziej doświadczonej :) http://www.obiektkulinarny.blog.pl/

    1. Małgosia pisze:

      Witam Cię w moich progach i zapraszam do wspólnego gotowania :)

  7. ~Sylwia pisze:

    Wygląda przepięknie i na pewno tak samo smakuje.

  8. ~pm-online.pl pisze:

    Ptysie to przewaznie w cukierni
    Ale grzyby z serem nawet dobre
    A to ciasto slodkie jest??

    1. Małgosia pisze:

      Nie jest słodkie.

Komentowanie wyłączaone