Karp po gdańsku.

1 Flares Pin It Share 1 Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Email -- LinkedIn 0 1 Flares ×

 

To chyba najsmaczniejszy karp, jakiego miałam okazję jeść i przygotować. Soczysty, delikatny, o lekko maślanym smaku. Razem z złocistą cebulką i pieczarkami tworzy pełne smaku danie dla całej rodziny.

zobacz-przepis-pod-nowym-adrsem

The following two tabs change content below.
Z powodu planowanego zamknięcia platformy blog.pl, Ósmy Kolor Tęczy - blog kulinarny został przeniesiony. Aby zobaczyć cały przepis i skomentować, przejdź pod nowy adres klikając w zamieszczone odnośniki. Dziękuję. Nowy adres - http://osmykolorteczy.pl

15 przemyśleń na temat “Karp po gdańsku.”


  1. Czy taka forma karpia będzie mile widziana na stole wigilijnym? :) Bo poważnie się zastanawiam :)


  2. Karpia nie lubię ale Twój wygląda tak apetycznie, że jednak bym się skusiła :)

    1. Małgosia pisze:

      Skuś się, skuś :) Smakuje zupełnie inaczej.


  3. Karp z pieczarkami jeszcze u mnie nie gościł. :) W święta robię go w galarecie i smażonego z masełkiem ziołowym. A ja zaproponuję Ci tołpygę. Zaglądnij w wolnej chwili. Pozdrawiam, Iza

  4. ~Obżarciuch pisze:

    moze zrobie sobie takiego karpika na święta, bardzo ciekawa propozycja, ja zawsze robie tradycjnego i w piwie, jak dodam na bloga podziele się przepisem :)
    na święta polecam też rybę po grecku z groszkiem

    pozdrawiam!

  5. ~Maja pisze:

    Bardzo ciekawa propozycja na karpika, zupełnie inna od mi znanych i chyba aż się skuszę żeby kilka zrobić. Dzięki.


  6. Baardzo lubię karpia, szczególnie w wydaniu mojej mamy, choć lubię również próbować inne sposoby przyrządzania go, więc i Twójego wypróbóję;-)
    Zapraszam Cię do mnie na rybę pieczona w folii.
    Pozdrawiam i życzę miłego weekendu

  7. ~Ola pisze:

    Wygląda pysznie, ale osobicie srednio przepadam za karpiem.


  8. U mnie będzie karb na pierzynce z porów z dodatkiem wina. Karp z pieczarkami również się pojawi ale…w towarzystwie śmietany :)

  9. ~mariola pisze:

    za karpiem nie przepadam ale Twój wygląda smakowicie w tej wersji :) zapraszam do mnie.

  10. ~Ania pisze:

    O kurde! Chyba zrobię, zwłaszcza, że mam własną hodowlę pieczarek w domu :D

    1. Małgosia pisze:

      Zrób koniecznie, jest pyszny w tej wersji :)

  11. ~AnkaSzklanka pisze:

    Mimo tego, że przepis obiecujący to ja w tym roku na święta wybrałam łososia zamiast karpia – moim zdaniem ma dużo lepszy smak, zawiera dużo kwasów omega3 no i wszyscy za nim przepadają w domu, a z karpiem to różnie bywa..


  12. Nie przepadam za karpiem (nawet na Wigilie), ale taki to co innego!

  13. ~ksf pisze:

    Karpia po gdańsku według tego przepisu robiłam w zeszłym roku. WYSZEDŁ SUPER!!! Cała rodzina się zajadała. W tym roku też będzie królował na stole. Zwykle nie przepadałam za wigilijnymi karpiami, ale ten jest naprawdę doskonały – delikatny, maślany – szczerze wszystkim polecam!!

Komentowanie wyłączaone