Zrazy wieprzowe z grzybami leśnymi.

0 Flares Pin It Share 0 Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Email -- LinkedIn 0 0 Flares ×


Wszelkie zrazy i roladki wymagają więcej poświęcenia niż zwykłe schabowe, czy gulasze. Sprawdzają się natomiast podczas wszelkich uroczystości i świąt. Łatwo je podać, świetnie się prezentują i jeszcze lepiej smakują. Długie duszenie sprawia, że mięso niemal rozpływa się w ustach, a sos… Sos jest bajeczny i jeszcze grzyby, które całej potrawie nadają odświętnego charakteru.

zobacz-przepis-pod-nowym-adrsem

The following two tabs change content below.
Z powodu planowanego zamknięcia platformy blog.pl, Ósmy Kolor Tęczy - blog kulinarny został przeniesiony. Aby zobaczyć cały przepis i skomentować, przejdź pod nowy adres klikając w zamieszczone odnośniki. Dziękuję. Nowy adres - http://osmykolorteczy.pl

24 przemyślenia na temat “Zrazy wieprzowe z grzybami leśnymi.”

  1. ~Snowmaxpl pisze:

    Z pewnością wypróbuję przepis. Mój mąż będzie zachwycony, on uwielbia takie mięsko ;)

  2. ~Izozbych pisze:

    Wygląda przeapetycznie! Spróbuję skorzystać z Twojego przepisu, może też mi wyjdzie :)

  3. ~Karmel-itka pisze:

    o matuchno, ale wygląda pysznie!


  4. mniam, ale smacznie :)

  5. ~Majana pisze:

    To bardzo smaczna propozycja. Podoba mi się nadzienie, mniam:)


  6. O Matko Boska ! Jak to cudownie wygląda. Dajcie trochę ! :)


  7. Wyglądają tak pięknie, że aż żal je jeść! Wspaniałe


  8. Mmm jeszcze podobnego przepisu nie robiłem i już łapczywie przełykam ślinkę ; )

  9. ~kuchareczka1008 pisze:

    Własnie przyrządziłam na dziesiejszy obiad zrazy tego przepisu:) Pięknie wyglądaja, pachną i smakuja :) Jako przypraw dodałam jeszcze Przyprawę myśliwską oraz 18 ziół Ojca Mateusza. Użyłam wszytskich przypraw z NPS-MIX, można je zakupić na ich sklepie internetowym www,najlepszeprzy prawyswi ata.pl

  10. ~Iga pisze:

    Mam pytanie odnośnie grzybów, czy mogą być suszone? Te Twoje wyglądają mi na pieczarki, ae nie jestem pewna :)

    1. Małgosia pisze:

      Mogą być suszone, jednak wcześniej należy je namoczyć. Najlepiej przez noc. Pieczarki też mogą być, ale to znacznie zmieni smak potrawy. Ja użyłam mieszanych grzybów leśnych. Możliwe, że trafiła się pieczarka, ale jeśli już to dzika.

  11. ~Tomek pisze:

    Pochwaliłem zdjęcia szynki, ale te zrazy jeszcze lepiej wyglądają. Mam też pytanie. Czy ta potrawa równie dobrze wypadnie w przypadku użycia dobrej wołowiny?

  12. ~jola pisze:

    świetnie wyglądają te zraziki. Czy grzyby suszone trzeba przed nadzieniem ugotować czy tylko namoczyć na noc? pozdrawiam.

    1. Małgosia pisze:

      Można krótko obgotować, a pozostałą wodą podlać później gotujące się zrazy. Jednak myślę, że mięso tak długo się dusi, że grzybki spokojnie się ugotują razem z nim.

  13. ~Toska pisze:

    Tak są pyszne takie zrazy, często miałam okazję zajadać się nimi u mojej mamy za jej życia,a ten sos i do tego buraczki czerwone. Pyszne, a waga, po świętach się nią zajmę.

    1. Małgosia pisze:

      No cóż, waga zawsze staje na drodze do kulinarnego szczęścia, ale dobrze, że w święta najczęściej jest dużo brzuchów chętnych do jedzenia i jest się z kim dzielić smakołykami :)

  14. ~maciuso pisze:

    Wygląda niesmakowicie smakowicie!

  15. ~barbara pisze:

    Zrazy wyszły przepyszne. Polecam. Mój mąż nawet je pochwalił.

    1. Małgosia pisze:

      Cieszę się i dziękuję za opinię :)

  16. ~metaxa pisze:

    A ja mam pytanie czy nadają sie do tego przepisu suszone grzyby? Namoczone wcześniej w wodzie. Przepis wygląda bardzo smakowicie :)

    1. ~metaxa pisze:

      Już sobie doczytałam, że można :) Bede więc próbować z suszonymi

      1. Małgosia pisze:

        Polecam :)

  17. ~KingaL pisze:

    Duzo pracy ale warto :) . Bardzo dobre. tylko ja dalam o wiele wiecej grzybow. Do calosci potrawy ok 600-700g. Chyba wszystkie potrawy ze swiezym rozmarynem sa bardzo dobre ;)

    1. Małgosia pisze:

      Grzybów nigdy za wiele, szczególnie w tak obfitym sezonie :)

Komentowanie wyłączaone