Strucla z ciasta serowego z nadzieniem korzenno-marcepanowym

0 Flares Pin It Share 0 Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Email -- LinkedIn 0 0 Flares ×

 

Serowy warkocz pachnący marcepanem i przyprawami korzennymi. Pełen wszystkiego, co najlepsze w święta.

Marcepan to ulubiony przysmak mojego męża. Piekąc tę struclę wiem, że nie będzie jadł nic innego dopóki nie zniknie.  Całe szczęście, że jej przygotowanie nie trwa długo, a ciasto serowe jest niezawodne. Gotowa pachnie i smakuje obłędnie, a oprószona cukrem pudrem wygląda odświętnie i zimowo.
zobacz-przepis-pod-nowym-adrsem

The following two tabs change content below.
Z powodu planowanego zamknięcia platformy blog.pl, Ósmy Kolor Tęczy - blog kulinarny został przeniesiony. Aby zobaczyć cały przepis i skomentować, przejdź pod nowy adres klikając w zamieszczone odnośniki. Dziękuję. Nowy adres - http://osmykolorteczy.pl

8 przemyśleń na temat “Strucla z ciasta serowego z nadzieniem korzenno-marcepanowym”


  1. Pięknie wykonane, ślicznie podane :)
    Taka strucla musi genialnie smakować.

  2. ~bielinka pisze:

    Podobnie jak Twój Mąż, jestem fanką marcepanu i ta strucla też byłaby dla mnie numerem 1, tym bardziej, że wygląda fenomenalnie :)

  3. ~Majana pisze:

    Oj, mój też kocha marcepan! :) Taka strucla z pewnością by mu posmakowała.
    :)
    Piękna jest!


  4. Mam ochotę na taką struclę :)


  5. Ja za marcepanem nie przepadam, ale moi rodzice go uwielbiaja :)
    Z pewnoscia beda zachwyceni Twoja strucla ;)
    Wyglada cudownie <3

    1. Małgosia pisze:

      Dziękuję :) Mam nadzieję, że rodzicom przypadnie do gustu :)


  6. Pyszności. Struclę z masą marcepanową piekłam niedawno, tylko że z ciasta drożdżowego.
    http://apetytnaogrod.blog.onet.pl/2013/11/27/strucla-z-masa-marcepanowa/ Pozdrawiam, Iza


  7. Swieta juz za ok. 3 miesiace, wiec przepis jak znalazl ;-).

Komentowanie wyłączaone