Makaron z rydzowym pesto.

0 Flares 0 Flares ×

 

Są takie dni w tygodniu, że na przygotowanie obiadu ma się zaledwie 15 minut. Warto wykorzystać wtedy sezonowe produkty. Jesienią są to grzyby. Wystarczy makaron, odrobina kreatywności i pyszny, domowy posiłek jest gotowy. W tym przypadku są to urocze świderki z rydzami w postaci pesto – tak przynajmniej nazywamy je w domu, choć z prawdziwym pesto właściwie niewiele ma wspólnego.

Zakupy zrobione, odkurzacz już stygnie, a ciasto pachnie z piekarnika.

Przepraszam za drobne utrudnienia.

Przepraszam za drobne utrudnienia.

The following two tabs change content below.
Z powodu planowanego zamknięcia platformy blog.pl, Ósmy Kolor Tęczy - blog kulinarny został przeniesiony. Aby zobaczyć cały przepis i skomentować, przejdź pod nowy adres klikając w zamieszczone odnośniki. Dziękuję. Nowy adres - http://osmykolorteczy.pl

7 przemyśleń na temat “Makaron z rydzowym pesto.”

  1. ~mirabelka pisze:

    Przeczytałam „z rydzykowym pesto” :D

    A poza tym to świetny kształt makaronu, takich spiralek jeszcze nigdy nie widziałam :)

    1. Małgosia pisze:

      To mogłoby być ryzykowne ;) A makaron to Fusilloni, czasami można spotkać w większych sklepach, zdecydowanie bardziej je lubię niż tradycyjne świderki :)


  2. Ach, ja też się niedawno zajadałam pesto, ale nie tak wykwintnym :) nigdy nie miałam okazji jeść rydzów

  3. ~Monika pisze:

    Bardzo smacznie wygląda Małgosiu.

    Pozdrawiam i zapraszam do siebie.
    http://blogl4.blog.pl/

    Gratuluje pierwszego miejsca w rankingu najlepiej ocenianych przepisów.

  4. ~judik pisze:

    Z rydzowym pesto? To dla mnie nowość, ale musiało smakować cudownie! :-)


  5. Uwielbiam rydze :P więc na pewno przetestuję przepis ;)

  6. ~Klara pisze:

    super to wygląda !

Komentowanie wyłączaone