Zupa z soczewicy z dynią.

3 Flares 3 Flares ×

 

Pożywna, gęsta i elektryzująco słoneczna. Wyjątkowo smaczna i zarazem zdrowa. Na dodatek jej przygotowanie zajmuje zaledwie chwilę.

Posiłek dla całej rodziny, który z powodzeniem można przygotować po przyjściu z pracy. Zaspokoi każdy głód i świetnie rozgrzeje w listopadowe popołudnie.

Zdążycie nawet wysłać zgłoszenie do konkursu. Spieszcie się, dziś już ostatni dzień:

Jesienny konkurs

Przepraszam za drobne utrudnienia.

Przepraszam za drobne utrudnienia.

The following two tabs change content below.
Z powodu planowanego zamknięcia platformy blog.pl, Ósmy Kolor Tęczy - blog kulinarny został przeniesiony. Aby zobaczyć cały przepis i skomentować, przejdź pod nowy adres klikając w zamieszczone odnośniki. Dziękuję. Nowy adres - http://osmykolorteczy.pl

9 przemyśleń na temat “Zupa z soczewicy z dynią.”

  1. ~jula pisze:

    i dynia i soczewica, ideał!

  2. ~wedelka pisze:

    Połączenie świetne :) Wypróbowałam je niedawno i bardzo mi smakowało :)

  3. ~Natalia pisze:

    Wygląda cudnie, uwielbiam kolor dyniowej :)

  4. ~Majana pisze:

    Pyszna propozycja o pięknym, slonecznym kolorze :)

  5. ~oliwka pisze:

    Sezon na dynie dobiega końca, dlatego warto jeszcze raz „dyniowato” sobie dogodzic;) Zupa wyszla mi swietnie, dziekuję za inspirację:)

  6. ~ann pisze:

    Bardzo smaczny przepis ;) mam tylko pytanie: namaczałaś soczewicę przed gotowaniem? Bo ja tak zrobiłam – wypiła sporo wody – dopiero wtedy gotowałam 20 – 25 min (jak próbowałam wcześniej, to zdarzały się twarde ziarna). Drugie pytanie, czy jesz samą zupę, czy podajesz coś do niej? Przyznam, że jadłam z chlebem i nie był to szczyt marzeń, wyobrażam sobie tę zupę z bagietką lub bułeczką. :)

    1. Małgosia pisze:

      Czerwonej soczewicy nie trzeba namaczać przed gotowaniem, bardzo szybko robi się miękka. Warto jednak zrobić to w przypadku zielonej, czy brązowej. Do zupy podałam focaccię, ale osobiście najbardziej smakuje mi bez dodatków.


  7. Z racji pory roku przygotuję ją bez dyni, ale mam wrażenie, że będzie równie pyszna!:)

Komentowanie wyłączaone