Pikantny sos śliwkowo-paprykowy.

2 Flares 2 Flares ×

 

Śliwki niedługo się skończą, warto więc zatrzymać ich smak na dłużej.

Ten sos śliwkowy rewelacyjnie zastępuje ketchup, nadaje się do mięs i wędlin. Jest jednocześnie pikantny, słodkawy i kwaskowy.

Poznałam jego smak wiele lat temu i kiedy tylko znalazłam go w starym maminym zeszycie, od razu zrobiłam.

Przepraszam za drobne utrudnienia.

Przepraszam za drobne utrudnienia.

The following two tabs change content below.
Z powodu planowanego zamknięcia platformy blog.pl, Ósmy Kolor Tęczy - blog kulinarny został przeniesiony. Aby zobaczyć cały przepis i skomentować, przejdź pod nowy adres klikając w zamieszczone odnośniki. Dziękuję. Nowy adres - http://osmykolorteczy.pl

6 przemyśleń na temat “Pikantny sos śliwkowo-paprykowy.”

  1. ~Maggie pisze:

    Ciekawy przepis! Sosik kojarzy mi sie nieco orientalnie, z tym sosem, ktory podaje sie do kaczki po chinsku :)


  2. Fantastyczny przepis! Muszę wypróbować, gdyż jestem bardzo ciekawa jak smakuje…:) Pozdrawiam!

    Zapraszam na ciasto z owsianym kremem:) http://domowe-wypieki.com/ciasto-z-konfitura-z-pomaranczy-kakaowa-beza-i-kremem-owsiano-kawowym/

  3. ~MerryJ pisze:

    nie jestem pewna czy zamiast ketchupu można to użyć, ale czasami nic nie zastąpi tego śliwkowego aromatu


  4. Podoba mi się taki sos :)

  5. ~Beata pisze:

    właśnie wstawiłam śliwki na gaz niestety nie dostalam nigdzie imbiru :( to juz nie bedzie to samo zapewne … ale przepis wyglada smakowicie :) zdam relacje czy obdarowani beda go chwlic czy ee tam ;)

    1. Małgosia pisze:

      Możesz dodać odrobinę suszonego imbiru, razem z octem. Mam nadzieję, że obdarowanym jednak posmakuje :)

Komentowanie wyłączaone