Ciasteczka półfrancuskie z powidłami.

1 Flares Pin It Share 1 Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Email -- LinkedIn 0 1 Flares ×

Strukturą przypominają znane i lubiane przez wszystkich ciastka francuskie i tak samo jak one mają kilkadziesiąt listkujących się warstw, które przyjemnie łamią się podczas jedzenia. Różnią się jedynie tym, że warstwy ciasta półfrancuskiego są nieco grubsze, a jego przygotowanie jest o wiele prostsze i znacznie mniej pracochłonne.

Same ciasteczka są mocno maślane, a swoja słodycz czerpią z powideł. Jeśli samo ciasto przygotujemy wystarczająco wcześniej, świetnie sprawdzą się w roli lekkiego śniadania lub małe co nieco do popołudniowej kawy.

Z kuchni bucha ciepło już od wczesnych godzin porannych, o tej porze wszystko kręci się wokół śniadania, bo kanapki, niezależnie od tego jakie wspaniałe by nie były i tak wracają nieruszone ze szkoły. Po im taka wycieczka, przecież nie o to chodzi.

zobacz-przepis-pod-nowym-adrsem

The following two tabs change content below.
Z powodu planowanego zamknięcia platformy blog.pl, Ósmy Kolor Tęczy - blog kulinarny został przeniesiony. Aby zobaczyć cały przepis i skomentować, przejdź pod nowy adres klikając w zamieszczone odnośniki. Dziękuję. Nowy adres - http://osmykolorteczy.pl

8 przemyśleń na temat “Ciasteczka półfrancuskie z powidłami.”

  1. ~Ewa Capri pisze:

    absolutnie cudowne i przepyszne, w brzuchu mi kiszki marsza zagrały :)

  2. ~Wiola pisze:

    zjadłabym, tylko to oczekiwanie ;)

    1. Małgosia pisze:

      Wiolu, lepsze czekanie niż ciągła praca. Smak ciastek jest tego wart :)

  3. ~Adam pisze:

    Wyglądają przepysznie naprawdę :)

  4. ~Majana pisze:

    Wspaniałe te ciasteczka. :) Aż chce się porwać jedno :)
    Pozdrawiam


  5. Idealne :)! Zapisuję…


  6. Cudowne ciastka, warte tyle pracy!

    1. Małgosia pisze:

      Na szczęście większość czasu to oczekiwanie :)

Komentowanie wyłączaone