Stir fry z kurczaka z fasolką szparagową.

7 Flares Pin It Share 7 Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Email -- LinkedIn 0 7 Flares ×

 

Gdy przed upałem nie ma się gdzie skryć ma się ochotę na proste, świeże i lekkie dania, które nie wymagają długich przygotowań. Królują więc przeróżne chłodniki, ekspresowe makarony, sałatki i kolorowe, sezonowe warzywa. Ja natomiast proponuję danie inspirowane pyszną, aromatyczną i orientalną kuchnią azjatycką.

Zawsze zastanawiałam się, czym w istocie są dania stir fry. Wszystkie, z którymi się spotkałam były fenomenalne, proste, a jednocześnie aromatyczne, pełne smaku i soczystych barw. Człowiek od razu robi się głodny…

Przepraszam za drobne utrudnienia.

Przepraszam za drobne utrudnienia.

The following two tabs change content below.
Z powodu planowanego zamknięcia platformy blog.pl, Ósmy Kolor Tęczy - blog kulinarny został przeniesiony. Aby zobaczyć cały przepis i skomentować, przejdź pod nowy adres klikając w zamieszczone odnośniki. Dziękuję. Nowy adres - http://osmykolorteczy.pl

Ostatnie wpisy Małgosia (zobacz wszystkie)

9 przemyśleń na temat “Stir fry z kurczaka z fasolką szparagową.”

  1. ~Natalia pisze:

    Nie pogardziłabym takim kurczakiem, wygląda wspaniale!

  2. anna.a72 pisze:

    Wygląda smakowicie. I wydaje się proste. Świetny pomysł na obiad. Na pewno zrobię. Zaraz biegnę po fasolkę na targowisko. :)

  3. ~nikollet85 pisze:

    wygląda bajecznie :)

  4. ~rumburak pisze:

    Ciekawe połączenie, ja jednak lubię żółtą fasolkę, ale jak większość przepisów na tym blogu na pewno smaczne:)- zapraszam

  5. ~Maja pisze:

    Wypróbowałam i polecam! Oczywiście musiałam coś pozmieniać, z konieczności, bo mi zabrakło sosu sojowego, a fasolki miałam ze trzy razy za dużo ;) Ale wyszło pycha, nawet mojej wybrednej średniej córci smakowało.

  6. ~Mapa Zdrowia pisze:

    Zapraszamy do udziału w konkursie na najlepszą sałatkę lata 2013! Więcej szczegółów na https://www.facebook.com/MapaZdrowia

    P.S. Na zgłoszenia czekamy do 19 sierpnia!

  7. anna.a72 pisze:

    Zrobiłam takiego kurczaka wczoraj. Nie był zły, ale tak jakoś średnio nam podszedł. To chyba przez sos sojowy, nie przepadam za nim, więc mogłam użyć czego innego.

  8. ~Ola pisze:

    Zrobiłam dzisiaj na obiad, całkiem smaczne, ale sos sojowy zdominował resztę, choć to zapewne wina sosu, którego użyłam – był tak gęsty i mocny, że powinnam dać go o połowę mniej. No i użyłam żółtej fasolki, więc wizualnie wyglądało jednak gorzej :)

  9. ~Iza pisze:

    Zrobiłam na obiad o przyznaję ,że bardzo mi smakowało. No i najważniejsze, szybko się przygotowuje.

Komentowanie wyłączaone