Strucla z morelami i migdałowym krokantem (bez jajek).

1 Flares Pin It Share 1 Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Email -- LinkedIn 0 1 Flares ×

Od kiedy po raz pierwszy upiekłam to ciasto kilka lat temu, nie ma grudnia, by nie pojawiła się na naszym stole. Jest pyszna, drożdżowa, pachnąca migdałami i amaretto, pełna aromatycznych moreli i tego, co z cukru najlepsze – wspaniałego złocistego karmelu. Uwielbiam ją za to, że świetnie się przechowuje i z dnia na dzień nabiera coraz więcej smaku. Z powodzeniem można cieszyć się nią w Boże narodzenie i przywitać Nowy Rok. Strucla, bo o niej właśnie mowa z podanych składników wychodzi imponujących rozmiarów. Nie warto jednak robić jej mniejszej, bo jest pyszna i wyjątkowa. Kto nie próbował, ten powinien jak najszybciej ją upiec, bo choć wymaga nieco poświęcenia i czasu, to zapewniam, że się opłaci…

 

 

 

zobacz-przepis-pod-nowym-adrsem

The following two tabs change content below.
Z powodu planowanego zamknięcia platformy blog.pl, Ósmy Kolor Tęczy - blog kulinarny został przeniesiony. Aby zobaczyć cały przepis i skomentować, przejdź pod nowy adres klikając w zamieszczone odnośniki. Dziękuję. Nowy adres - http://osmykolorteczy.pl

8 przemyśleń na temat “Strucla z morelami i migdałowym krokantem (bez jajek).”

  1. ~DeeDee pisze:

    Wygląda niesamowicie apetycznie!

    1. Pastelle pisze:

      Dziękuję, jest bezkonkurencyjna – bija wszystkie znane mi dotąd keksy.

  2. ~Weronika pisze:

    Śliczne zdjęcia !
    Zapraszam na fanpage na FB

    1. Pastelle pisze:

      Dziękuję :)

  3. ~nikollet85 pisze:

    bardzo apetyczne zdjęcie :)

    1. Pastelle pisze:

      A ciasto jakie pyszne ;D

  4. ~Natalia pisze:

    Wygląda niezwykle wykwintnie. Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego w Nowym Roku!

    1. Pastelle pisze:

      Dziękuję :*

Komentowanie wyłączaone