Ciasteczka czekoladowo-miętowe.

1 Flares Pin It Share 1 Facebook 0 Twitter 0 Google+ 0 Email -- LinkedIn 0 1 Flares ×

Dawno nie piekłam ciasteczek… żadnych ciasteczek, prawda? A przecież są takie dni, że ma się ochotę na takie maleństwo. Najlepiej, żeby było wtedy w zasięgu ręki i najlepiej czekoladowe. Tak więc spełniłam swoją niewielką zachciankę – oczywiście okazało się, że wszyscy marzyli o takich właśnie ciasteczkach tak więc mam towarzystwo przy puszce, ale w końcu rodzina jest po to, by dzielić się z nią tym, co ma się najlepsze.

Za każdym razem gdy otwieram wieko puszki uderza mnie boski zapach czekolady z lekką nutą mięty. Ciasteczka są lekko chrupkie z zewnątrz i miękkie w środku. Intensywny smak czekolady i polewa miętowa świetnie się uzupełniają tworząc wyśmienitą całość, która sprawia, że zaczęłam widzieć świat może nie na różowo, ale w barwach najlepszej na świecie czekolady…

Zapraszam i Was, Kochani na ciasteczka czekoladowo- miętowe.

 

zobacz-przepis-pod-nowym-adrsem

The following two tabs change content below.
Z powodu planowanego zamknięcia platformy blog.pl, Ósmy Kolor Tęczy - blog kulinarny został przeniesiony. Aby zobaczyć cały przepis i skomentować, przejdź pod nowy adres klikając w zamieszczone odnośniki. Dziękuję. Nowy adres - http://osmykolorteczy.pl

10 przemyśleń na temat “Ciasteczka czekoladowo-miętowe.”


  1. Śliczne Ci serduszko wyszło na tym najdalszym ciasteczku.

  2. ~Ola pisze:

    smak mojego Taty, byłby zachwycony :)

    1. Pastelle pisze:

      Dziękuję :)

  3. ~nikollet85 pisze:

    o wow! .. nigdy takich nie jadłam… musza byc pyszne:))

    1. Pastelle pisze:

      Zbliża się weekend, więc można upiec. Naprawdę szybko je się robi, a smakują bardziej czekoladowo niż sama czekolada :)

  4. ~Patryk pisze:

    Te ciasteczka muszą być pyszne. Jutro idę do sklepu po składniki i zaskoczę swoją dziewczynę :)

    1. Pastelle pisze:

      Polecam i zapraszam do podzielenia się wrażeniami :)

  5. ~Beata pisze:

    Jak zmodyfikowac przepis by wyszły czekoladowo pomaranczowe?…

    1. Pastelle pisze:

      Mięta w ciasteczkach występuje dopiero w lukrze i tu należałoby poczynić zmiany. Wyeliminować kakao, zamiast wody dodać świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy. Dla wzmocnienia smaku można dodać łyżeczkę startej skórki. Jeśli natomiast miałyby być naprawdę pomarańczowe, dodałabym skórki smażonej, kandyzowanej lub świeżo startej bezpośrednio do ciasta. W tym jednak przypadku zrobiłabym zwykłą, czekoladową polewę, żeby nie przesadzić.

Komentowanie wyłączaone